Un amic vinde un teren. Vreau sa-l cumpar. El are deja eliberata o autorizatie de constructie pentru un gard care sa imprejmuiasca terenul. Daca ii cumpar terenul, mai e nevoie sa ma duc la primarie sa imi elibereze inca una pe numele meu, sau mi-o poate transmite fara probleme ca sa nu mai astept alta?
Din moment ce se schimba proprietarul ar trebui o noua autorizatie, insa practic nu se poate intimpla nimic daca realizati gardul cu autorizatia obtinuta de vinzator
OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
Art. 7
(14) Valabilitatea autorizatiei se mentine in cazul schimbarii investitorului, inaintea finalizarii lucrarilor, cu conditia respectarii prevederilor acesteia si a inscrierii in cartea funciara a modificarilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare."
Puteti continua lucrarea in baza aceleiasi autorizatii de constructie.
Autorizatie
cezarmusic
buna. am cumparat o casa in rate de la o persoana fizica , casa nu are autorizatia de constructie finalizata ( am facut actele doar pe teren pe numele meu). ... (vezi toată discuția)