buna ziua. As dori un sfat despre cum trebuie procedat in urmatorul caz:
Mama impreuna cu al 2-lea sot vor sa treaca pe numele meu o parcela de pamant impreuna cu constructia care este in desfasurare pe bucata respectiva. Autorizatia de constructie e pe numele lor.
Problema este urmatoarea: noi suntem 2 frati iar sotul mamei mai are 2 copii.
Cum trebuie procedat pentru a trece doar pe numele meu acel teren + constructia si a nu avea alte probleme ulterioare (contract V-C, donatie, etc....) ?
Va multumesc.
Cu stima, Bogdan
se incheie contract vanzare cumparare doar pe teren? sau si pe constructie (adica doar temelia)?...iar daca facem acum contractul trebuie alta autorizatie de constructie sau se poate continua pe vechea autorizatie?
In conditiile in care constructia este inceputa dar nefinalizata, autorizatia de constructie trebuie notata in Cartea Funciara.
Dar... aveti o problema pentru ca in Codul fiscal se prevede ca pentru constructiile neterminate valoarea acesteia se stabileste pe baza unui raport de expertiza tehnica si acesta costa... destul.
Procesul-verbal de receptie finala se va incheia pe numele dvs.
OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii , spune:
art 7
alin14. Valabilitatea autorizatiei se mentine in cazul schimbarii investitorului, inaintea finalizarii lucrarilor, cu conditia respectarii prevederilor acesteia si a inscrierii in cartea funciara a modificarilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare."
buna ziua!
odata cu inchierea contractului de vanzare cumparare vi se pot transmite si toate drepturile care degurg din acea autorizatie de construire.
Autorizatie
cezarmusic
buna. am cumparat o casa in rate de la o persoana fizica , casa nu are autorizatia de constructie finalizata ( am facut actele doar pe teren pe numele meu). ... (vezi toată discuția)