avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie

buna. am cumparat o casa in rate de la o persoana fizica , casa nu are autorizatia de constructie finalizata ( am facut actele doar pe teren pe numele meu). proprietarul a avansat cu dosarul de autorizatie pana la un anumit punct, dar eu vreau sa obtin autorizatia pe numele meu. intrebarea mea este : pot sa trec pe numele meu dosarul de autorizatie, ca sa nu reiau toate demersurile sau tre' sa o iau de la-nceput cu toate actele. va rog frumos, sunt incurcat multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cezarmusic , utilizator 18:00, 29 Decembrie 2009
Dragut....ati cumparat o casa, dar autorizatia este in curs....In fine, sa zicem ca scriptic, imobilul nu exista inca, ci este in faza de obtinere a autorizatiei.
Lasati-l pe vechiul proprietar sa finalizeze formalitatile de autorizare.
Conform OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii :
"Art7.
(14)Valabilitatea autorizatiei se mentine in cazul schimbarii investitorului, inaintea finalizarii lucrarilor, cu conditia respectarii prevederilor acesteia si a inscrierii in cartea funciara a modificarilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare."
multumesc pt raspuns. dar asta e si problema- vechiul proprietar nu are posibilitatea sa se mai ocupe de finalizarea dosarului. cum pot eu sa preiau dosarul? trebuie sa ma duc cu actele la primarie ?sa le transcriu pe numele meu? se poate face asa ceva?
cezarmusic a scris:

buna. am cumparat o casa in rate de la o persoana fizica , casa nu are autorizatia de constructie finalizata ( am facut actele doar pe teren pe numele meu). proprietarul a avansat cu dosarul de autorizatie pana la un anumit punct, dar eu vreau sa obtin autorizatia pe numele meu. intrebarea mea este : pot sa trec pe numele meu dosarul de autorizatie, ca sa nu reiau toate demersurile sau tre' sa o iau de la-nceput cu toate actele. va rog frumos, sunt incurcat multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie gard madalina_voicu madalina_voicu Un amic vinde un teren. Vreau sa-l cumpar. El are deja eliberata o autorizatie de constructie pentru un gard care sa imprejmuiasca terenul. Daca ii cumpar ... (vezi toată discuția)
Transfer autorizatie constructie arysiso arysiso Buna ziua, Rog respectuos daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns. Dat fiind ca, timpul ne preseaza deoarece am vandut apartamentul pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna solutie bogdan1981 bogdan1981 buna ziua. As dori un sfat despre cum trebuie procedat in urmatorul caz: Mama impreuna cu al 2-lea sot vor sa treaca pe numele meu o parcela de pamant ... (vezi toată discuția)