avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificari pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificari pe casa scarii

Cum se procedeaza daca un singur apartament din cadrul unei scari de bloc nu participa (din motive financiare) la montarea unei usi de termopan la intrarea in scara? Mentionez ca au fost scoase cele doua usi de la intrarea in scara (in stare foarte buna de functionare) si s-a daramat cate putin din fiecare perete (4), pentru a mari suprafata de pe casa scarii. Este nevoie de autorizatie de la primarie pentru aceasta modificare? Poate fi data in judecata familia respectiva daca nu a participat cu suma ceruta (150 ron) pentru aceasta lucrare? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:50, 7 Mai 2010
Avand in vedere fondurile legal prevazute aferent fiecarui proprietar/apartament ,
eventuala actionare in instanta ca masura de recuperare ,nu se justifica ca prima modalitate de recuperare executie lucrare reparatie/intretinere parti comune.
Cota de partipare ce revine respectivei familii,poate fi recuperata pe lista de intretinere lunara ,din valoarea fondului de reparatii,valoare care urmeaza ulterior a fi reconstituita
Actionarea in instanta pentru recuperare sume ,se justifica in situatia in care au fost parcurse procedurile amiabile si cand nu exista fonduri de rezerva rulment/
reparatii
@silvik2010,
Daca ati inlocuit usa de la intrare avand la baza hotararea majoritatii proprietarilor si/sau decizia comitetului executiv (ce reprezinta proprietarii), cu documente legale (contract, factura, chitanta, receptie), aceasta lucrare are acelasi regim ca oricare alta reparatie. Asa cum se repara terasa, liftul sau alte instalatii. Suma repartizata pe fiecare proprietar se afiseaza pe lista de plata la coloana "reparatii" si nu se amesteca sau adauga la intretinere. Aceasta suma neachitata in termenul legal se penalizeaza ca orice restanta, ca orice suma datorata la intretinere sau fonduri... Dupa 90 de zile de intarziere se poate actiona in instanta pentru aceasta suma sau/si pentru alte sume restante. Este bine ca dupa acest termen de 90 de zile, presedintele asociatiei sa-i trimita, prin scrisoare cu confirmare de primire, o notificare cu suma restanta si cu precizarea ca in termen de 15 zile se va intenta actiune in instanta, dar nu este obligatorie aceasta procedura, conform legii 230/2007 si a normelor de aplicare.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie parte comuna imobil andapopa andapopa Buna ziua, Pentru lucrare de reparatie generala la fatada imobilului care are toata tencuiala aproape cazuta,(exista si autorizatie de reparatie ) este ... (vezi toată discuția)
Penalitati pt fondul de reparatii respectiv fondul de rulment..??? Anisina Anisina Sa spunem asa....s-a stabilit in cadrul asociatiei de proprietari ca mai mult de jum +1 din locatari au fost de acord cu efectuarea unor lucrari de reamenajare ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)