Buna ziua,
Am si eu o problema urgenta si sper sa ma ajutati.
Am un contract de prestari servicii cu o firma, care urmeaza sa asigure servicii de curatenie lunare contra unei sume de bani.Suma pe care urmeaza sa o plateasca institutia la care lucrez. Pentru aceste servicii care se presteaza la sediul institutiei se consuma utilitati, respectiv apa si curent, de la beneficiar. In contract nu este stipulat ca prestatorul va platii contravaloarea utilitatilor consumate pentru a presta serviciul de care institutia la care lucrez are nevoie.Mie mi se pare normal ca aceste utilitati sa fie platite de beneficiarul serviciilor, respectiv institutia.Unii colegi spun ca trebuia prevazut in contract o clauza prin care prestatorul sa plateasca contravaloarea utilitatilor consumate pentru prestarea serviciilor. Voi ce spuneti? Sunt disperata.Pana la urma prestatorul trebuie sa plateasca utilitatile pe care le consuma de la beneficiar?
Foarte serios, mi se pare lipsita de temei si logica o astfel de varianta si in consecinta o astfel de clauza.
Ce face institutia? Opreste tot fluxul tehnologic sa-i zicem cat se spala pe jos astfel incat sa se poata contoriza exact, precis, clar cata apa a curs si cat a ars neonul din plafon?
Nu, nu se poate introduce o astfel de "conditionare" in prestarea serviciului de curatenie; frizeaza absurdul si logica raportului juridic nascut intre prestator si beneficiar.
Daca se preciza in caoietul de sarcini ca trebuie platite si utilitatile, atunci oferta era facuta luand in calcul si aceste sume suplimentare. Daca din caietul de sarcini nu reiese asa ceva, atunci nu platitit nimic. Singurul loc in care va puteti gasi dreptate este instanta de judecata.
Debransare apa
ged
Stau intr-o vila cu alte 4 apartamente si un bransament de apa. Bransamentul a fost initial amplasat intr-o camera din apartamentul meu iar prin 2002 a fost ... (vezi toată discuția)