avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare apa

Stau intr-o vila cu alte 4 apartamente si un bransament de apa. Bransamentul a fost initial amplasat intr-o camera din apartamentul meu iar prin 2002 a fost mutat si luat pe contract de alt locatar. Am cerut un aviz la Apa Nova sa ma bransez separat si mi-au comunicat ca nu este posibil, deoarece ulterior vor vrea si ceilalti sa se separe!!!. Ceilalti locatari au obiceiul sa nu-si plateasca datoriile la utilitati. Acum au o datorie de aproximativ 4800 lei la apa (singura utilitate comuna), eu platind in avans direct la Apa Nova consumul estimat pana la sfarsitul anului. Pentru a esalona plata datoriei trebuie sa se semneze un nou contract de furnizare iar ceilalti locatari sa semneze o declaratie in care se prevede ca "in eventualitatea unui debit ma oblig sa suport contravaloarea acestuia". Cum debitul deja exista, practic ma oblig prin declaratia respectiva sa il platesc eu.
Trebuie tinut cont de faptul ca o parte dintre ei sunt persoane cu care nu te poti intelege (din cate stiu eu 2 persoane chiar au acte care atesta anumite boli psihice insa, se pare, nu lipsa de discernamant).
1. Cum ar trebui sa procedez sa evit plata datoriilor celorlalti locatari?
2. Este posibil ca daca nu dau declaratia respectiva sa nu mai am apa, sa ma debranseze vecinii?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:06, 28 Iunie 2012
ged a scris:

eu platind in avans direct la Apa Nova consumul estimat pana la sfarsitul anului.

In ce baza estimati consumul periodic realizat?
La nivelul imobilului este constituita asociatie de proprietari?
Detineti aparate individuale de contorizat consum apa rece?
In situatia in care exista un singur bransament al carui consum este facturat,repartizarea consumurilor individuale se realizeaza fie in baza aparatelor individuale de contorizat consum apa,fie conform intelegerii intre consumatori
Este posibil ca in situatia in care debitul nu este achitat,furnizorul de utilitati cu scopul intemeiat de a stopa majorarea acestuia sa dispuna sistarea provizorie a furnizarii serviciilor-pana la achitarea integrala a debitului

De ce nu incercati smecheria realizarii unui bransament separat pentru un SRL, iar in momentul realizarii bransamentului sa se monteze distribuitor comun ?.Pe urma ... actionarea in justitie pentru incheierea contractului de furnizare... etc. ?.:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racord separat apa nova andreeamira andreeamira Va scriu in speranta ca ne-ati putea ajuta cu un sfat in privinta problemei cu care ne confruntam. Situatia sta in felul urmator: eu si sotul meu locuim ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor utilitati (apa nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct? babu.clontzu babu.clontzu Imobil 8 apartamente, nu exista Asociatie de Proprietari, un vecin agresiv si alcoolic, titular contract APA, imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa contract cu furnizor apa ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,nu stiu dac am postat bine dar va adresez intrbarea. Cumnatul meu locuieste la bloc ,nu si -a mai inoit contractul cu furnizorul de apa iar zilele ... (vezi toată discuția)