avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Ce acte sunt necesare in situatia in care doi copii renunta la partea lor de mostenire, revenita dupa decesul tatalui, in favoarea mamei? Mentionez ca un copil este in SUA, in urma obtinerii unui Green Card, dar inca nu are cetatenie americana.
Multumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:50, 6 Mai 2010
Este necesara o declaratie autentica de renuntare la mostenire.
La dezbaterea succesiunii acestia pot veni si declara
personal ca renunta la mostenire.
Copilul din SUA sa va trimita o imputernicire cu privire la situatia mentionata iar dv. sa mergeti, cu aceasta, impreuna cu mama dv., la notar, sa incheiati succesiunea,in caz ca nu mai sunt si alti pretendentila masa succesorala.
Si, poate va mai ganditi si ce implica renuntarea. Adica, ati fi, oare, de acord ca mama sa vanda apoi totul unui strain?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - mostenire ro + america Chan Chan Buna ziua. Soacra mea, cetatean roman, in momentul decesului (2022) se afla intr-un proces de succesiune in America dupa parintii ei (cetateni americani ... (vezi toată discuția)
Am renuntat la succesiune urmasul meu minor poate beneficia? puricoso puricoso Buna ziua! Acum un an am deschis masa succesorala la apx un an de la moartea mamei.(masa succesorala prevedea cota 1/2 dintr-un imobil).La succesiune au ... (vezi toată discuția)