avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva5%

In sfarsit am reusit sa conving firma cu care am un antecontract de v-c pentru un ap.sa-mi vanda ap. cu tva 5% si mi-au spus ca voi primi diferenta de 14% in termen de 6 luni.Va intreb daca exista un termen legal de returnare tva sau trebuie sa stau la mana lor.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:29, 6 Mai 2010
ar trebui sa primiti banii pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care are loc transferul dreptului de proprietate, pentru ca atunci este termenul de depunere a decontului de tva care contine regularizarea, de catre constructor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un ap. si firma nu doreste sa imi aplice cota tva de 5 % kanuntonline@yahoo.com kanuntonline@yahoo.com Am contractat un aparatament in apr. 2008,la suma de 1200 eur+tva mp/specificat in contract,ap.se apropie de finalizare ,,urmeaza tranzactia efectiva la notar ... (vezi toată discuția)
Suta marita comisarul49 comisarul49 In anul 2008 am facut un precontract pentru cumpararea unui ap.si am platit suma de 108151euro cu tva inclus.Suma am platit-o in lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)