avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functionar public

As dori sa stiu daca functia de cenzor al unei asociatii de crescatori de animale (nonprofit) este incompatibila cu cea de functionar public, conf. L.161/2003, modif. de L.330/2009?
Va multumesc.
Parerea mea este ca nu sunteti in stare de incompatibilitate, atata vreme cat acea asociatie, nu intentioneaza sa obtina terenuri de la primarii pentru pasunatul animalelor, subventii agricole, etc. :)
Cam greu de crezut ca o asociatie, care are ca scop cresterea animalelor, este non-profit. Mai degraba este o unitate cu scop lucrativ, iar cf. art.94 alin. (2) din L. 161/2003 este incompatibilitate.
Daca asociatia ar fi fara scop lucrativ intre functia de cenzor la asociatie si cea de functionar public nu exista incompatibilitate chiar daca asociatia intentioneaza sa obtina terenuri de la primarie pentru pasunatul animalelor, subventii etc.
Nu sunteti in stare de incompatibilitate, daca asociatia ar fi fara scop lucrativ .
Succes!
Omul a specificat deja ca e non-profit.... :)
mihaicalinescu2005 a scris:

Omul a specificat deja ca e non-profit.... :)


Una este <<specificarea>> si alta realitatea.
:yeah:Chiar credeti ca asociatiile de crescatori de animale sunt non-profit? Eu nu cred. De ex., pana si din balegarul exportat in Ungaria (pentru compostul necesar cultivarii ciupercilor) se fac bani!!!

Alte discuții în legătură

Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Un formular de contract de arendã rotarucipri rotarucipri cum se procedează legal la concesionarea unei suprafeţe de păşune ce se află în domeniul public al unei comune pentru depunerea cererii pentru sugvenţii ... (vezi toată discuția)
Se aplica oug 34/2006? Augusta2010 Augusta2010 Ca urmare a aparitiei Ordinului nr. 541/2009, primariile au obligatia de a incheia doar contracte de concesiune a pasunilor pentru punerea in valoare a ... (vezi toată discuția)