avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... un formular de contract de arendã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

un formular de contract de arendã

cum se procedează legal la concesionarea unei suprafeţe de păşune ce se află în domeniul public al unei comune pentru depunerea cererii pentru sugvenţii ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 09:34, 1 Martie 2010
in nici un caz prin arenda! formular, gasiti in legea nr.16/1994. insa, va recomand sa studiati cu atentie prevederile O.U.G. nr. 54/2006 precum si prevederile H.G. nr.168/2007.:)
am si eu aceeasi problema la o comuna. Cum sa interpretam:Ordin nr. 246 din 23/04/2008 "Consiliile locale pot atribui spre folosinţă pajiştile comunale prin contract de arendare, contract de concesionare, contract de administrare, contract de închiriere crescătorilor de animale persoane fizice sau juridice, precum şi formelor asociative ale crescătorilor de animale, legal constituite, care desfăşoară activităţi de creştere a animalelor, conform Legii zootehniei nr. 72/2002".
Si apoi ORDIN nr. 541 din 25 august 2009
pentru modificarea si completarea Strategiei privind organizarea activitatii de imbunatatire si exploatare a pajistilor la nivel national, pe termen mediu si lung, aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului administratiei publice nr. 226/235/200 "art . I 2. a) Pentru punerea in valoare a pajistilor si folosirea optima a acestora, consiliile locale ale comunelor, oraselor, respectiv municipiilor, in baza cererilor solicitantilor, incheie contracte de concesiune in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, "

Va multumesc
legea nr.215/2001
" ART. 123
(1) Consiliile locale şi consiliile judeţene hotărăsc ca bunurile ce aparţin domeniului public sau privat, de interes local sau judeţean, după caz, să fie date în administrarea regiilor autonome şi instituţiilor publice, să fie concesionate ori să fie închiriate. Acestea hotărăsc cu privire la cumpărarea unor bunuri ori la vânzarea bunurilor ce fac parte din domeniul privat, de interes local sau judeţean, în condiţiile legii.
(2) Vânzarea, concesionarea şi închirierea se fac prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se aplica oug 34/2006? Augusta2010 Augusta2010 Ca urmare a aparitiei Ordinului nr. 541/2009, primariile au obligatia de a incheia doar contracte de concesiune a pasunilor pentru punerea in valoare a ... (vezi toată discuția)
Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public iojamaria iojamaria As dori sa stiu daca functia de cenzor al unei asociatii de crescatori de animale (nonprofit) este incompatibila cu cea de functionar public, conf. ... (vezi toată discuția)