avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire imobil

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: parintii detin un imobil (teren + casa) la tara, pe care vor sa mi-l dea mie, fara ca sora mea sa aiba dreptul la aceasta tranzactie.
Cum se poate face acest transfer de proprietate ca sa fie sigur 100%, adica sa imi pot mentine dreptul de proprietate asupra imobilului, chiar in cazul in care sora mea ar dori sa atace in instanta tranzactia?
1) Donatie
2) Testament
3) Contract de v-c
4) Atribuire prin Hot. judecatoreasca

Daca sora mea ar da o declaratie de renuntare in fata judecatorului sau la notariat mai poate reveni ulterior asupra ei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:15, 6 Mai 2010
contract de intretinere.
contract de vanzare cumparare cu rezerva unui dr de uzufruct viager.
in acest din urma caz sora trebuie sa isi dea acordul cu privire la tranzactie, sa recunoasca ca o astfel de tranzactie nu este o donatie.
Contract de vanzare-cumparare, pt un pret serios.
Cel mai bine este sa face contract de vanzare-cumparare.luati-va si 2 martori la semnarea contrctului si sa se mentioneze in actul autentic ca s-a platit pretul in fata lor si a notarului( care sa fie unul real)...clauza de intretinere se poate ataca...de fapt, orice se poate ataca , dar sanse minime sunt pe solutia de mai sus....nu exista solutii 100% sigure, in general in instanta...si mai ales intr-un astfel de caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Notarii se contrazic Adrian Daminescu Adrian Daminescu Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)