ynocentta a scris:
Dispozitiile L nr 22/1969 pot fi aplicate angajatilor care detin responsabilitatea de gestionar
Definiți ”responsabilitatea de gestionar” (nu am găsit termenul în textul legii). Este vorba de articolul 1 (”este acel angajat al unui agent economic, autoritate sau institutie publica care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri” )?
Mă interesează dacă într-un restaurant un funcția de ospătar, care primește mijloace bănești de la clienți, eliberează bunuri materiale către clienți, poate fi încadrată la funcția de gestionar.
La fel, în bucătărie, angajații cu funcție de bucătari, alții decât bucătarul șef (care semnează listele de inventariere în calitate de bucătar gestionar), pot fi încadrați la funcția de gestionar, deoarece, chiar dacă nu au în gestiune, au totuși ca sarcină de serviciu păstrarea și eliberarea (către ospătari) de bunuri materiale?
Acestor două categorii de salariați li se pot reține garanții?