avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestionar

Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana angajat in functia de laborant informatica poate avea sarcina de gestionar cu drept de semnatura, intr-o unitate de invatamant, Mentionez ca acea persoana nu are studii de specialitate (nici macar liceu economic).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 29 Martie 2012
Buna ziua,

Conform Legii 22/1969 actualizata,"Gestionar, este acel angajat al unui agent economic, autoritate sau institutie publica care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri aflate in administrarea, folosinta sau detinerea, chiar temporara, a unui agent economic, autoritate sau institutie publica, indiferent de modul de dobindire si de locul unde se afla bunurile.
Ministerele si celelalte organe centrale stabilesc functiile prin a caror ocupare angajatul dobindeste, potrivit alineatului 1, calitatea de gestionar. Aceste functii sint denumite, in cuprinsul prezentei legi, functii de gestionari.
ART. 2
Sint considerate bunuri, in sensul prezentei legi, bunurile materiale, mijloacele banesti sau orice alte valori.
CAP. 2
Conditii privind angajarea gestionarilor
ART. 3
Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.
In functie de complexitatea gestiunilor, de natura si valoarea bunurilor si de cunostintele ce le implica gestionarea lor, ministerele si celelalte organe centrale stabilesc:
a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul trebuie sa fi absolvit liceul ori o scoala profesionala in specialitatea corespunzatoare gestiunii sau o scoala echivalenta si sa aiba un anumit stagiu in munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care functia de gestionar poate fi indeplinita si de cel care a implinit virsta de 18 ani."

In opinia mea persoana despre care discutam poate indeplini functia de gestionar.
Sper sa va foloseasca raspunsul meu.
Va doresc o zi buna.
Un reprezentant de vanzari, poate avea si calitatea de gestionar in intelesul Legii 22/1969(cu constituire de garantie), avand in vedere ca primeste produse in scopul distribuirii lor si intocmeste evidente si stocuri?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
emilius, utilizator
Da, poate avea si calitatea de gestionar in intelesul prevederilor Legii nr.22/1969 ....
Multumesc pentru raspuns.

Am uitat insa sa intreb, daca am 10 reprezentanti de vanzari, fac un contract cu fiecare dar, unde se vireaza garantia? Se deschide cate un cont pe numele fiecaruia sau un cont comun? Se poate folosi contul curent al firmei?

Multumesc anticipat.
Se va deschide un cont pe numele fiecarui salariat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare gestionar loremaria loremaria Ce conditii de studii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a fi angajata gestionar?In lg.22/1969 se mentioneaza niste instructiuni de stabilire a ... (vezi toată discuția)
Angajare CTL CTL Buna seara ,va rog sa-mi spuneti si mie daca cineva care a absolvit scoala profesionala poate fi angajat ca gestionar,daca in trecut a mai lucrat pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Gestionar cu 8 clase giacris giacris Buna ziua, Am si eu o intrebare: se poate sa promovez pe functia de gestionar o persoana care pana acum a fost incarcator-descarcator, in cazul in care ... (vezi toată discuția)