avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale angajare gestionar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

angajare gestionar

Ce conditii de studii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a fi angajata gestionar?In lg.22/1969 se mentioneaza niste instructiuni de stabilire a conditiilor de angajare dar nu le gasesc. Daca ma puteti ajuta .... Va multumesc
art. 3 Poate fi gestionar cel care a împlinit vîrsta de 21 ani, a absolvit şcoala generală sau o şcoală echivalentă şi are cunoştinţele necesare pentru a îndeplini această funcţie.
În funcţie de complexitatea gestiunilor, de natura şi valoarea bunurilor şi de cunoştinţele ce le implică gestionarea lor, ministerele şi celelalte organe centrale stabilesc:
a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul, trebuie să fi absolvit liceul ori o şcoală profesională în specialitatea corespunzătoare gestiunii sau o şcoală echivalentă şi să aibă un anumit stagiu în munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care funcţia de gestionar poate fi îndeplinită şi de cel care a împlinit vîrsta de 18 ani.

Prin urmare este suficienta scoala generala dar pentru mai multa siguranta ar fi bine sa fie absolvent de liceu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare CTL CTL Buna seara ,va rog sa-mi spuneti si mie daca cineva care a absolvit scoala profesionala poate fi angajat ca gestionar,daca in trecut a mai lucrat pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Gestionar cu 8 clase giacris giacris Buna ziua, Am si eu o intrebare: se poate sa promovez pe functia de gestionar o persoana care pana acum a fost incarcator-descarcator, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Gestionar inalucan inalucan Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana angajat in functia de laborant informatica poate avea sarcina de gestionar cu drept de semnatura, intr-o unitate de ... (vezi toată discuția)