In actul constitutiv al societatii pe care o reprezint este stipulat asa - in calitate de asociat unic fondator si administrator,pe propria raspundere ,avand cunostinta de prevederile art 292 C.P. declar ca nu am antecedente penale si ca indeplinesc conditiile prevazute de legislatia in vigoare pentru detinerea calitatii de unic asociat si administrator-
Problema mea este ce contine art 292 C.P. si daca ma afecteaza in vreun fel faptul ca in urma cu 2 ani am intrat sub incidenta art 208-209 C.P. si am fost achitat la 6 luni cu suspendare respectiv astept sa curga 2ani si 6 luni pentru a putea rezolva problema cu cazierul. Multumesc anticipat in caz ca ma poate lumina cineva.
Art.292 Cp, sanctioneaza falsul in declaratii.
In legea 31/1990, la art. 6 al.2 sunt prevazute condamnarile pentru care o persoana nu poate fi fondator intr-o societate(asociat, actionar) si nici administrator.
Am citit art.6 alin 2 Legea societatilor comerciale si nu sunt 100% lamurita daca o persoana cu antecedente penale condamnata pentru omor din culpa (a fost inchis si in puscarie) ar putea sa aiba calitatea doar de asociat in cadrul unui SRL.Multumesc!
Poate .... infractiunea de ucidere din culpa nu intra in categoria celor enumerate la art. 6 alin. 2 din LSC.
Oricum, toate infractiunile enumerate in articolul sus-mentionat sunt savarsite cu intentie, nu din culpa.
Civil sau penal?
Thunder42
O persoana condamnata pentru inselaciune,deci care are atat cazier cat si interzicerea exercitarii drepturilor prevazute in art.64 cp,cu exceptia celor ... (vezi toată discuția)