Buna ziua,
sunt cu fostul meu sot in actiune de partaj, noi am luat acum 2 ani un imprumut bancar in care el este imputernicit si eu codebitor. In momentul in care a intervenit divortul si implicit partajul unui imobil,respectiv casa, am considerat de cuvinta ca eu sa platesc jumatate de rata la imprumut , lucru pe care l-am si facut . Conform contractului incheiat cu banca se specifica faptul ca : " imprumutantul si codebitorul se obliga sa restitue bancii creditul primit impreuna". Problema este ca eu sunt in somaj si nu mai pot da bancii rata de 650 ron si as dori sa stiu cum as putea eu proceda astfel incat acest inconvenient sa nu imi dauneze in procesul pe care il am cu fostul meu sot .
Daca nu achitati ratele la timp, creditorul ar putea (dupa ce declara creditul scadent) fie sa cesioneze creditul unei societati de recuperari creante (care va va executa silit imobilul, indiferent in "mainile cui s-ar afla acesta-ale dvs. sau ale fostului sot) fie, dupa caz, in functie de stadiul dosarului de partaj-sa intervina in interes propriu in acest proces, in vederea recuperarii creantei.
La ce va referiti cand spuneti ca v-ar putea dauna in procesul pe care il aveti cu fostul sot, pentru ca amandoi, in calitate de debitor/codebitor, puteti fi executati silit...de creditor (banca) sau, eventual, de catre o societate de recuperari creante...
Posibil... dar ce faceti daca Banca propune instantei scoaterea imobilului la vanzare prin liticitatie publica?
Banca nu intervine decat in favoarea ei, pentru a-si recupera creanta...s-ar putea ca singurii care vor pierde sa fie "fostii soti", adica...si dvs., depinde!