avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimb apartament cu diferenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimb apartament cu diferenta

Buna ziua,

Am un apartament cu 3 camere cumparat impreuna cu sotul meu ( amindoi suntem pe actul de vinzare-cumparare, dar nu se specifica o cota).
Am vrea sa facem o schimb de apartament cu diferenta, respectiv 2 camere+diferenta. Motivul este ca sotul meu vrea sa-si construiasca o casa la tara pe un teren mostenire de la parinti, iar apartamentul de 2 camere sa fie a baiatului nostru de 23 ani. Este posibil ca la schimb sa fie trecut direct ca proprietar baiatul? Ce taxe trebuie platite in acest caz? Avind in vedere ca eu nu as avea drept la mostenirea sotului (am vazut multe si as dori sa-mi iau masuri de siguranta), i-am propus ca pe apartament sa fiu trecuta eu ca unic proprietar ( in exclusivitate), iar apartamentul ii va reveni baiatului dupa disparitia mea.
Daca puteti sa-mi dati un sfat, eventual si alte variante posibile, va multumesc antisipat.
Cu stima,
Dorina H.

Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 14:22, 7 Mai 2010
Tranzactia normala este sa vindeti apartamentul, sa cumparati altul si pe cel nou sa-l puneti pe baiat ca proprietar.
in plus, nu exista posibilitatea ca dvs sa cumparati ca unic proprietar, cat sunteti casatorita. de ce ziceti ca nu va mosteniti sotul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este mai sigur pentru a nu fi atacat de mostenitori/partaj ... amotnoi62 amotnoi62 ce este mai sigur pentru a nu fi atacat de mostenitori/partaj cu sulta/act de vinzare cumparare/donatie /? (vezi toată discuția)
Bună seara, mama mea a vândut casa nepoatei sale după fiica ... Marin Despinoiu Marin Despinoiu Bună seara , mama mea a vîndut casa nepoatei sale după fiica sa , uzufruct viager , dar nepoata fiind minora si reprezentând o soră mea mama minorei , ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare intre soti stelea.marin stelea.marin Sotia mea detine un apartament, este unicul proprietar, apartamentul este dobindit inainte de casatorie.Dorim ca amindoi sa devenim proprietari pe ... (vezi toată discuția)