avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare absolvent somer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare absolvent somer

Am o situatie mai interesanta :)

In iunie 2009 (fiind student inca) am infiintat un SRL fara angajati, eu fiind Administrator. Dupa ce am absolvit facultatea, pana in prezent am beneficiat de ajutor de somaj 300 ron/luna. In iulie 2010 mi se termina somajul si m-am gandit sa ma angajez la ... mine la firma. M-am documentat putin despre situatie, ca sa vad care ar fi beneficiile mele, si care ar fi cea mai avantajoasa cale.

Am gasit urmatoarele:
- pot sa ma angajez ca absolvent somer la o firma, urmand ca Angajatorul sa beneficieze de o subventie pt acest lucru (1,5 salarii minime / luna timp de un an + scutirea de la plata contributiei pentru somaj). Asta inseamna 900 ron/luna? Care e procentul pt contributia de somaj datorata de angajator (0,5% sau 20%)?
- dupa angajare, Angajatorul e OBLIGAT sa mentina raportul de munca pt 3 ani, altfel trebuie sa returneze sumele. Asta inseamna ca angajatul nu are liberatea sa-si de-a demisia, sau sa gaseasca un alt angajator, sau sa paraseasca tara, fara ca Angajatorul sa trebuiasca sa returneze sumele???
- Angajatorul poate solicita sume de la bugetul asigurarilor sociale pentru cursuri de specializare pt. proaspatul angajat. Asta inseamna ca le va si obtine, sau e un soi de loterie?

Mai sunt alte beneficii de care credeti ca pot sa beneficiez (atat ca Angajator cat si ca angajat)?

Ar trebui sa incep deja demersurile pt angajare chiar daca mai am vreo 2 luni de somaj?

Am citit pe net despre mai multi Angajatori care au angajat absolventi, insa nu au primit aceasta subventie de mai mult de 1 an, desi trebuie sa fie lunara, motivul fiind "nu sunt bani".

Multumesc mult! Toata stima.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
achimghita, utilizator
Cel mai recent răspuns: pirsu_flo , utilizator 13:48, 19 Martie 2012
- ........ Care e procentul pt contributia de somaj datorata de angajator (0,5% sau 20%)?

0,5%

Asta inseamna ca angajatul nu are liberatea sa-si de-a demisia, sau sa gaseasca un alt angajator, sau sa paraseasca tara, fara ca Angajatorul sa trebuiasca sa returneze sumele???

Angajatul are libertatea de a-si da demisia.
Angajatorul poate solicita sume de la bugetul asigurarilor sociale pentru cursuri de specializare pt. proaspatul angajat. Asta inseamna ca le va si obtine, sau e un soi de loterie?

Da poate solicita.Nu e loterie.

Ar trebui sa incep deja demersurile pt angajare chiar daca mai am vreo 2 luni de somaj?

puteti face demersurile oricand

......, insa nu au primit aceasta subventie de mai mult de 1 an, desi trebuie sa fie lunara, motivul fiind "nu sunt bani".

Personal, va pot spune ca nu am intampinat astfel de probleme pana in prezent.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Sunt in aceasi situatie. post-ul este din 2010. mai sunt valabile aceste conditii? si inca o intrebare? pot fi si angajat si angajator si sa beneficiez de conditii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare absolvent 2010 din somaj cameliamaglaviceanu cameliamaglaviceanu am absolvit facultatea in 2010 sept si sunt inscris la somaj de 2 luni.ce beneficii am daca ma angajez?dar angajatorul ce beneficii are? (vezi toată discuția)
Subvenție legea 76/2002 - art. 80 Mihai Cochior Mihai Cochior Bună ziua! Când poate cere angajatorul subvenția acordată conform Legii 76/2002 - Art. 80 ? În cât timp după angajare poate solicita această ... (vezi toată discuția)
Asociatiile pot beneficia de subventia acordata pt angajarea absolventilor monahelenus monahelenus Va rog sa ma ajutati cu 2 raspunsuri.... 1. asociatiile sau i. individuale pot beneficia de subventia acordata pt angajarea absolventilor? 2. Un absovent ... (vezi toată discuția)