avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare absolvent 2010 din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare absolvent 2010 din somaj

am absolvit facultatea in 2010 sept si sunt inscris la somaj de 2 luni.ce beneficii am daca ma angajez?dar angajatorul ce beneficii are?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 13:29, 27 Ianuarie 2011
fiind proaspat absolvent, daca te angajezi in termen de 12 luni de la terminarea studiilor angajatorul beneficiaza de la stat de o subventie echivalenta a unui salariu minim (in functie de nivelul studiilor finalizate) timp de 12 luni
in cazul in care incheie relatiile de munca in mai putin de 3 ani el va rambursa suma primita (tu poti pleca oricand vrei)
mai beneficiaza de scutirea de la anumite contributii timp de 3 ani (nu mai stiu sigur care si nu am timp sa caut in lege)

ai legea care reglementeaza acordarea subventiilor pentru persoanele care au absolvit recent studiile si pentru someri aici: [ link extern ]

legea e prevazuta sa influenteze angajatorul sa angajeze persoane fara experienta profesionala (absolventi) ori someri, nu este facuta ca sa te roage pe tine sa lucrezi... tu nu ai beneficii decat indirecte
citeste legea pentru mai multe informatii ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)
Încadrarea în muncă ulterior înscrierii la șomaj - absolvent de facultate fără diplomă de licență confuz11 confuz11 Buna ziua! Vara aceasta am absolvit facultatea dar nu am sustinut examenul de licenta. Mi-am gasit un loc de munca, un program de traing, la finalul caruia ... (vezi toată discuția)
Somerul indemnizat poate deveni somer absolvent? adrian_sinkievici adrian_sinkievici O persoana este trimisa in somaj de catre angajator cu 3 luni inainte de a absolvi o facultate. Poate respectiva persoana dupa absolvirea facultati (somera ... (vezi toată discuția)