avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Munca in folosul comunitatii

Am aflat ca am o hotarare prin care sunt obligata sa prestez 10 zile de munca in folosul comunitatii . Mentionez ca nu am citit personal hotararea , deoarece lipsesc de la domiciliu . Va rog sa-mi raspundeti pentru ce fapte se aplica aceasta pedeapsa si care lege prevede acest lucru ? In situatia in care nu am posibilitatea respectarii acestei hotarari judecatoresti , ce se poate intampla ? Va multumesc ! Cu stima , Luminita Cepan
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:27, 8 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
OG nr 2/2001,Cap V Executarea sanctiunilor contraventionale art 37 Procesul verbal neatacat in termenul prevauzt la art 31,precum si hotararea judecatoreasca irevocabila prin care s-a solutionat plangerea constituie titlu executoriu,fara vreo alta formalitatea
In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii sale ,conform art 39-1 OG nr 2/2001, instanta procedeaza la inlocuirea amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii pe o durata maxima de 50 ore
Hotararea prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii este supusa recursului
Exista termene de executare ? In functie de ce criterii se stabileste reaua credinta si ce autoritate constata acest lucru ? Multumesc pentru raspuns !
Contraventiile sunt pedepsite prin munca in folosul comunitatii. Potrivit Ordonantei 55/2002 (privind regimul juridic al sancţiunii prestării unei activităţi în folosul comunităţii, textul integral si actualizat e disponibil in [ link extern ] ):
"În cazul în care contravenientul, cu rea-voinţă, nu se prezintă la primar pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii, se sustrage de la executarea sancţiunii după începerea activităţii sau nu îşi îndeplineşte îndatoririle ce îi revin la locul de muncă, judecătoria, la sesizarea primarului, a unităţii de poliţie sau a conducerii unităţii la care contravenientul avea obligaţia să se prezinte şi să presteze activitatea în folosul comunităţii, poate înlocui această sancţiune cu sancţiunea amenzii."
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
cornelb, utilizator
Instanta de judecata este autoritatea care stabileste reaua credinta

Alte discuții în legătură

Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Prescripție amendã contravenționalã Floexe Floexe Art. 131 din OG nr. 92/2003 prevede prescripția amenzilor contravenționale. dar prescripția dreptului la acțiune cât este, de la ce dată ... (vezi toată discuția)