Problema mea este urmatoarea : tot mai multi proprietari din blocul in care locuiesc sunt nemultumiti de sistemul de repartitoare de caldura (costuri ff mari ,etc) si in consecinta dorim rezilierea contractului cu firma de repartitoare.Am inteles ca trebuie sa comunicam in scris conducerii asoc. de proprietari decizia noastra si sa facem o notificare catre firma care se ocupa cu calculul si citirea rep., in care anuntam demontarea repart.de la noi din apartament si renuntarea la serviciul de citire,calcul,etc.Daca nu se mai indeplineste conditia de 80% dintre proprietarii care accepta repartitoarele din nr total al propr.,atunci presedintele de bloc poate rezilia contractul cu firma respectiva..Va rog sa-mi dati doua exemple de modele pt rezilierea contractului(unul pe care sa-l dau presedintelui si altul pe care sa-l faca presedintele asoc catre firma respectiva..Va multumesc.
Contractul incheiat poate fi reziliat in conformitate cu prevederile reciproc asumate
Tocmai datorita clauzelor /prevederilor distincte,nu exista model tip ,pentru reziliere contract
Consultati avocat care, in baza contractului,poate sa va redacteze inscrisul de reziliere
Va multumesc pt raspuns.As dori sa precizez ca acest contract este facut pe termen de 1 an ,iar firma de repartitoare chiama presedintele la sfarsitul fiecarui an pt ( prin luna iunie-atunci expira) pt a semna prelungirea acestui contract pt inca un an.Vreau sa stiu daca presedintele este indreptatit sa nu semneze prelungirea acestui contract daca nu se mai indeplineste conditia de 80% dintre proprietarii care accepta repartitoarele din nr total al propr.
Presedintele nu trebuie neaparat sa rezilieze contractul cu firma.
Daca Dv. si alti locatari renuntati la repartitoare, semnalati in scris acest lucru la conducerea asociatiei, in mod individual si veti fi trecuti de la acel moment la consum pausal. Atata timp cat mai sunt proprietari cu repartitoare, acestia au dreptul sa li se calculeze consumul conform cu indecsii acestor repartitoare.
Conditia de 80% din totalul proprietarilor este pusa la montarea acestor repartitoare si este pusa de firma pentru a demara lucrarea.
Dar daca presedintele doreste si el rezilierea contractului sau mai bn spus nu doreste sa mai prelungeasca contractul actual o poate face ,nu ???? in bloc mai putin de jumatae dintre locatari doresc continuarea contractului.Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa faca presedintele in conditii legale...
Doamna am sa va spun rationamentul:
Presedintele este al intregii asociatiei, nu numai al locatarilor care renunta la repartitoare.
In conditiile in care sa zicem din 100, 60 renunta la repartitoare, acestia au posibilitatea oricum sa plateasca la pausal si daca se calculeaza si daca nu se calculeaza cu firma. Oricum, Dv. si altii ca Dv. daca renuntati la repartitoare NU veti mai plati comision.
Dar nu puteti, prin renuntarea la contractul de calcul...sa-i fortati si pe ceilalti 40 sa "mearga la pausal". Ramaneti toti la calcul, cei 40 vor plati conform consumului + comisionul de calcul, ceilalti 60 veti plati la pausal fara comision.
Pausal sau contor?
Neiyre
Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)