avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie minor cu adult
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie minor cu adult

buna am si eu o intrebare o minora de 16 ani se poate casatori cu un adult si ce documente le trebuie........:):sorry::stunned
Cel mai recent răspuns: Strai , utilizator 15:07, 10 Ianuarie 2019
da poate.cu acordul parintilor (tutorelui) si/sau document medical din care sa rezulte ca este gravida.....=D>
Minorii cu varsta intre 16 ani impliniti si 18 ani se pot casatori numai in baza incuviintarii Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului.
Dosarul va contine:
- cererea motivata se adreseaza directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului din raza teritoriala in care minora isi are domiciliul trecut pe cartea de identitate. Motivul acceptat pentru casatoria minorei cu varsta intre 16-18 ani poate fi: sarcina, relatie de concubinaj cu viitorul sot, insa aceasta relatie sa nu fie mai devreme de varsta de 15 ani ptr. ca altfel este infractiune penala.

- consimtamantul parintilor dat fie la un notar public fie in fata ofiterului de stare civila de la Primaria unde se oficaza casatoria. Daca nu se poate obtine acordul ambilor parinti casatoria nu se poate incheia, indiferent ca sunt divortati si nu se mai stie nimic de celalt parinte.

-copii ale certificatelor de nastere a celor doi soti legalizate sau conforme cu originalul la primarie;

- adeverinta medicala eliberate de medicul de familie la care este inscrisa minora din care sa rezulte ca minora este apta d.p.d.v. fizilogic si intelectual sa se casatoreasca, cu mentiunea obligatorie -apt pentru casatorie.

- ancheta sociala de la Primaria de la domiciliul minorei, care sa contina opinia Autoritatii tutelare cu privire la casatoria minorei.

- copii xerox simple ale cartilor de identitate a celor doi soti.

Daca unul dintre parinti este decedat se depune o copie a certificatului de deces, la fel daca unul dintre parinti este pus sub interdictie judecatoreasca se depune o copie a sentintei civile de punere sub interdictie judecatoreasca, iar daca ambii parinti ai minorei sunt decedati consimtamantul la casatorie este dat de catre tutore.

Acest dosar se prezinta la biroul juridic din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in vederea eliberarii Dispozitiei privind autorizarea incheierii casatoriei minorei. Acest act se depune ulterior la Primaria la care urmeaza sa se oficieze casatoria.
dar dak fata nu are 16 ani impliniti,ii va implini in aceasta vara,si e insarcinata,se poate casatorii cu un adult?????
BUNA ZIUA. AM O FATA DE 16 ANI, SI A FOST "VRAJITA", DE UN BARBAT DE 37 ANI,DESPARTIT SI CU 2 COPII,7 SI 13ANI. DE AZI FATA S-A DUS DE BUNA VOIE, INSA FARA ACORDUL VREUNUI PARINTE, SA LOCUIASCA IN APARTAMENTUL ACESTUI VICLEAN. CUM AM PUTEA SA NE RECUPERAM FATA ? MULTUMESC FRUMOS.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie minor fara acordul parintilor florinuss florinuss Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu informatii si in situatia reprezentarii in instanta un avocat din timisoara si un pret pentru problema asta, fata are 17 ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Starea civila - varsta minima pentru casatorie Care este virsta minima pentru incheiarea unei casatorii in cazul femeii? Multumesc (vezi toată discuția)