avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri in comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri in comun

Buna ziua,

Daca prietenul meu face credit prima casa singur pentru un apartament, iar eu ii dau bani cash pentru avansul de 3000 EUR si inca 5000 EUR pentru diferenta si alti bani pentru imbunatatiri si mobila, banii ii dau cu contract legalizat ( obiectul contractului - avans si amenajare apartament, nu stiu exact ce se va scrie la atributiile imprumutatului (prietenul meu), durata....) iar dupa un an ne casatorim, apartamentul va fi bun comun??? dar eu nu apar in nici un fel de acte legate de proprietatea apartamentului.
Mai exact eu vreau sa stiu cum sa pun problema in asa fel incat sa am anumite drepturi asupra acelui apartament tinand cont ca totusi eu voi da cel putin 10.000 EUR.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:57, 7 Mai 2010
Buna ziua,
Va sfatuiesc ca imprumutul sa il dati pe baza unui contract cu caluze clare.
Dreptul dv. asupra apartamentului nu exista deoarece nu este considerat bun comun fiind achizitionat inainte de casatorie.
Daca vreti sa aveti drepturi asupra apartamentului includeti o clauza in contractul de imprumut care sa prevada acest lucru.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat.
O zi buna.
Trebuie specificat in ambele contracte.Apelati la un avocat pentru redactare, altfel riscati sa nu aveti nici un drept, deoarece este dobandit inainte de casatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,am primit o amenda de 5000 de lei,si scrie ca trebuie ... Butarita daniela Butarita daniela Buna seara,am primit o amenda de 5000 de lei,si scrie ca trebuie sa o platesc integral in 15 zile.Imi spuneti,va rog,daca pot sa fac ceva sa o platesc in ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut la notar, sau ce altă soluție este pentru recunoașterea contribuției la dobândirea unui apartament? AnitaS AnitaS Bună ziua, am făcut un credit ipotecar pentru achiziționarea unui apartament. Prietenul meu a făcut credit de nevoi personale pentru avans la credit și ... (vezi toată discuția)