avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere fondului de salarii 25%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere fondului de salarii 25%

buna ziua!
Ma intereseaza daca reducerea fondului de salarii da dreptul unui director de scoala (de exemplu) sa dea salariile cum vrea, sau cel putin asa ni s-a comunicat azi, in plen, respectiv la unii da 10 la suta din salariu, la unii 50 % la unii chiar 100%!!!(probabil lui si consiliului de administartie), dupa bunul sau plac?...Doar sa iasa per totAl bugetul redus cu 25%?? ...Adica fara motive poate sa faca astfel de abuzuri?
Ca eu am inteles ieri de la dl presedinte, care de fapt a facut afirmatii contradictorii, in sensul ca ba a sPus salarii reduse cu 25%, ba venituri...iAR MASS-MEDIA SPUNE ACUMA, fond DE SALARII REDUS...care inseamna ca ordonatorii de credite au dreptul sa scada dupa bunul plac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 18:09, 8 Mai 2010
Scaderea fondului de salarii din sectorul bugetar cu 25% nu inseamna insa si scaderea tuturor salariilor cu acelasi procent. Ca si anul trecut, autoritatile lasa la latitudinea ordonatorilor de credite sa ia masurile necesare pentru a se incadra intr-un buget redus cu 25%. Acest lucru se poate face prin doua modalitati: reduceri de venituri sau concedieri.
Deoacamdata nu putem spune exact ce si cum , pana nu vedem cum va fi evocata din pdv. legal acesta reducere.Personal si eu impartasesc opinia colegului, dar ramane sa vedem
Asa va fi ... in proportie de peste 90% ... :(
~ Conținut șters la cerere ~
Fiecare angajator , ca sa se poate incadra intr-un fond de salarii mai mic cu 25% , va fi fortat sa ia anumite masuri : reducerea unor posturi, anularea sau diminuarea unor sporuri , acordarea de CFS cu acordul salariatilor (?!)
Ce te faci insa intr-o unitate sanitara , unde exista deficit major de personal si il extenueazi pe cel existent care nu are nici medicamente si nici materiale sanitare necesare acordarii aistentei medicale ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salariala pentru bugetari camus camus Este posibil ca aceste reduceri salariale de 25% in domeniul buger, sa se aplice retroactiv din ianuarie 2010 ? (vezi toată discuția)
Ne ia statul 10% sau 25% din salarii? Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Am citit proiectul de OUG....acolo scria ca statul o sa ia 25% din salariu. La televizor in schimb se poarta tot felu de discutii cum ca o sa ia doar ... (vezi toată discuția)
Salariu - conform noii legi a salarizarii unitare georgianaion16 georgianaion16 Buna ziua! Sunt medic rezident si am in prezent un salariu de 700 ron ( initial aveam 942 ron, iar dupa reducerea lui Boc am ajuns la 700 ron). Am auzit in ... (vezi toată discuția)