avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJJUTOOOR , ref concediu paternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJJUTOOOR , ref concediu paternal

Ma intereseaza daca ma puteti ajuta de urgenta !!!!!!!!!!!!!!!!! Am un angajat care doreste sa intre in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani a doua zi dupa nasterea copilului . Sotia nu lucreza. In acest caz tatal poate sa intre a doua zi in CIC sau trebuie sa treaca 42 de zile pentru a intra in CIC . Va rog daca puteti sa ma ajutati , sunt intr-un impas si nu stiu ce rtaspuns sa ii dau angajatului.
Cel mai recent răspuns: gheorghita , utilizator 17:40, 19 Martie 2007
cele 42 zile se refera la concediul medical de lauzie... care se acorda salariatelor. mamica in cauza nefiind salariata nu are dreptul la concediul medical. in acest caz tatal poate intra in CIC si indemnizatia o va primi cu data nasterii copilului daca depune cererea in 60 de zile de la aceasta.
iar concediul de lauzie poate fi efectuat de tata doar in cazul decesului mamei. Norma metodologica de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999
Art. 8. - (1) Tatăl copilului nou-născut beneficiază de concediul de lăuzie neefectuat de mamă, în situaţia în care aceasta a decedat în timpul naşterii sau în perioada concediului de lăuzie.
(2) Acordarea concediului de lăuzie neefectuat se face de conducerea unităţii la care tatăl îşi desfăşoară activitatea, la cerere, pe baza actelor doveditoare privind calitatea de tată al copilului nou-născut, precum şi a certificatului de deces al mamei şi, după caz, a certificatului de concendiu de lăuzie al mamei în situaţia în care acesteia i s-a eliberat un certificat de acest fel.
Cu siguranta ca salariatul nu pt lauzie a cerut concediu, ci pentru cresterea copilului.:)
Perioada conecdiului este pana la imp[linirea a 2 ani a copilului.
VA MULTUMESC FOARTE MULT MI-ATI FOST DE UN REAL FOLOS
VA MULTUMESC FOARTE MULT MI-ATI FOST DE UN REAL FOLOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajjutooor , ref concediu paternal gheorghita gheorghita Ma intereseaza daca ma puteti ajuta de urgenta !!!!!!!!!!!!!!!!! Am un angajat care doreste sa intre in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani a ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate sayonaralm sayonaralm Lucrez in cadrul unei universitati, preparator universitar. Sotia mea este studenta la zi, la a doua facultate, si doctoranda - si urmeaza sa avem un copil. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil comandiana84 comandiana84 Buna ziua..Am si eu o intrebare: tatal poate intra in CCC incepand cu data nasterii copilului sau trebuie sa astepte sa treaca cele 42 de zile? Tin sa ... (vezi toată discuția)