avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de cresterea copilului

mai pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului pana la 2 ani daca am beneficiat de somaj iar acum am intrat in prenatal . Mentionez ca nu am licenta luata. Dna de la somaj mi-a sp ca nu pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca nu am licenta luata si deaceea as dori sa stiu. Va multumesc si ast rasp dv
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:54, 9 Mai 2010
1. Perioadele de somaj si de concediu de maternitate sunt luate in calculul celor 12 luni premergatoare nasterii, pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
2. Daca ati intrat in somaj direct ca absolventa de facultate, perioada cat ati urmat cursurile facultatii nu se ia in calcul deoarece nu ati luat licenta in prima sesiune, asacum spun Normele de aplicare a OUG 148/2005:
Art.4 (7),lit. j) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu examen de licenţă sau de diplomă organizat în prima sesiune.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Puteti beneficia daca cele 12 luni anterioare nasterii copilului sunt constituite din indemnizatia de somaj si concediu de maternitate. Dar va ies 12 luni?
nu imi ies 12 luni. dar daca m-as duce sa dau in septembrie licenta si o iau pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?
pe adeverinta de la facultate scrie ca sunt absolventa a facultatii dar nelicentiata si deaceea as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului.
V-am redat mai sus din Normele de aplicare a OUG 148/2005 care spune ca trebuie sa aveti licenta luata in prima sesiune.

Alte discuții în legătură

Despre prenatal deea-lavi deea-lavi buna ziua as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in iunie 2009 am dat licenta si am luat doar proba orala cea scrisa o ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal deea_roxi deea_roxi Buna ziua am cateva intrebari sper sa ma ajutati din tot sufleul. Sunt insarcinata in 32 de saptamani si sunt in concediu prenatal de 126 de zile de la 1 ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta - primesc indemnizatie pt cresterea copilului? CRISTINA22 CRISTINA22 Buna ziua!! Sunt studenta in anul 4 la Facultatea de Electrotehnica(la zi) si in iulie o sa sustin exemenul de licenta pe care o sa il ... (vezi toată discuția)