buna ziua,
stie cineva raspunsul la urmatoarea intrebare?
da legislatia romaneasca persoanelor fizice autorizate dreptul sa desfasoare activitati in tarile ue?
daca da, unde e specificat si in ce conditii? cont in valuta in ro sau in tara respect. ? cum se face decontarea cheltuielor (cateodata alt tva decat in ro)? trebuiesc traduse toate chitantele? (ar fi o nebunie....)
am citit legea 300/28.06.2006 de mai mute ori si n-am reusit sa gasesc un raspuns.
ideea e ca am prins un contract ca software designer in germania - nu ca angajat, ci ca pfa (freiberufler cum zic ei) . eu am mai avut un contract acolo (ca angajat) la o firma in domeniu si am ajuns la concluzia ca taxele pe venit in germania sunt exagerat de mari, iar contributiile la pensii aberante - 19,5% din venitul brut !!!!!. as prefera sa platesc taxele si impozitele la statul roman.
vreo idee?
daca lucrati ca freiberuflich,trebuie sa platiti impozit pe profit In Germania si asa mai departe..la fel ca in Romania ,doar ca in germania impozitul este foarte mare..daca sunteti necasatorit, veti plati o groaza de bani..plus chiria,plus mincarea...viata in general nu este ieftina mai ales in orase mai mari...
Se poate! in Germania e mai dificil ca in celelalte tari membre. Trebuie ca PF-ul sa intruneasca anumite conditii. Si un contract de antrepriza. Amanunte iti dau pe privat daca ai nevoie.