avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de închiriere

chiriașul nu și-a asumat obligațiile din contract respectiv neplata utilităților din luna ianuarie și chiria din luna martie.am stipulat în contract un pact comisoriu de gradul IV și refuză să părasească locuința.cum pot să-l evacuez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:03, 7 Mai 2010
:) printr-o actiune in evacuare.
Notificare cu termen ,cu obligatia eliberarii spatiului cu destinatia de locuit
In raport de clauzele contractuale asumate de parti,de dispozitiile privitoare la rezilierea contractului,eventual cazul de forta majora,proprietarul poate comunica rezilierea unilaterala motivat de incalcarea obligatiilor de catre chirias
Ultima varianta ,instanta de judecata
nu mai vorbim de rezilierea contractului intrucat aceasta s-a produs ca efect a incalcarii pactului comisoriu de grad IV.
poate solicita direct instantei evacuarea in temeiul art. 480, art 481 cod civ.
Aspect recunoscut de proprietar,dar neadus la cunostiinta chriasului,care poate invoca vari motve pentru perioada mentionata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)