Buna seara!
Am fost demis din functia detinuta in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al scolii la sfarsitul perioadei de proba de 90 zile prin calificativul nesatisfacator care atras dupa sine emiterea deciziei prin care am fost demis. Am contestat in instanta si a fost anulata fisa de evaluare cu punctajul nesatisfacator si decizia de demitere in februarie 2010. Hotararea e irevocabila.
In martie 2010 CA-ul scolii a facut o noua evaluare care a avut acelasi calificativ ,, nesatisfacator,, si a fost emisa o noua decizie in care se spune ,, continutul si efectele deciziei din martie 2009 raman in vigoare!
Consider ca aceasta noua evaluare e nelegala din urmatoarele motive:
1. Dispozitivul sentintei prin care a fost anulata decizia de demitere nu prevede ca pratul sa faca o noua evaluare
2.CA -ul scolii nu are prerogativa de a evalua retroactiv conform Regulamentului de functionare a CA
3.Conform HG nr 224/2005 evaluarea se face cu 15 zile inaintea expirarii perioadei de proba
Daca introduc un nou proces pot sa obtin anularea noii decizii care reia continutul celei care fusese anulata de instanta ?? E legala aceasta noua decizie?
Va multumesc!
Buna ziua !
1. Daca se prevedea in decizie, in mod expres, ca paratul nu are dreptul sa faca o noua evaluare, atunci aceasta noua evaluare era ilegala. Atat timp cat decizia nu prevede expres aceasta , iar angajatorul a respectat legea , o noua evaluare este admisa. In schimb este ilegala decizia angajatorului prin faptul ca prevede expres mentinerea prevederilor unei decizii anterioare anulate prin hotarare judecatoreasca.
2 si 3. Aceasta noua decizie o consider ilegala si poate fi atacata in instanta .
Va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Cu stima !
Litigiu
Mihai Pop
Buna ziua!
In urma unui concurs am obtinut postul de director adjunct al unui liceu. Pentru perioada de proba am primit decizie pe 90 de zile. La finalul ... (vezi toată discuția)