avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama renunta la succesiune in favoarea copiilor minori. Acestia, prin curator fac sub beneficiu de inventar, deoarece datoriile sunt mai mari decat bunurile. Intrebarea mea este: cat costa si cine plateste aceasta succesiune?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:25, 8 Mai 2010
mostenitorii acceptanti sub beneficiu de inventar raspund de pasiv in limita activului.
daca succesiunea este insolvabila Autoritatea Tutelara nu isi da acordul cu privire la acceptarea ei.
daca datoriile sunt mai mari decat bunurile, de ce nu renuntati expres la mostenire?
In cazul mostenitorilor minori nu exista decat acceptarea sub beneficiu de inventar, bineinteles cu acordul autoritatii tutelare, deci despre ce vorbim?
Intrebarea era cine plateste costurile succesiunii. Mostenitorii acceptanti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sub beneficiu de inventar ileana70 ileana70 Poate cineva sa ma lamureasca care sunt pasii pentru a face succesiunea sub beneficiu de inventa? Am fost la notar, am facut cerere de renuntare la mostenire ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre mostenire si donatie carmen.pascu7 carmen.pascu7 Care este diferenta dintre mostenire si donatie din punct de vedere al taxelor notariale si catre Statul Roman? Care situatie este mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)
Succesiune pe bunuri ipotecate ileana70 ileana70 O intrebare: Daca mama renunta in favoarea copiilor la mostenire in urma decesului sotului, bunurile fiind ipotecate la banca ( casa si terenuri) si fiind si ... (vezi toată discuția)