avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

am o societate comerciala care are sediul si punctul de lucru intr-un spatiu obtinut in urma unui ctr de comodat.Ulterior proprietarul spatiului a luat in locatie in acelasi spatiu o alta persoana fara acordul societatii mele.Persoana in cauza, pe baza obtinerii domiciliului a intrat in sediu, mi-a dat afara angajatii si a schimbat yalele oprindu-mi astfel activitatea.In urma anchetei facute de politie aceasta a propus catre parchet neinceperea urmaririi penale.
Pe baza carui articol pot sa imi concep apararea avand in vedere ca in momentul obtinerii domiciliului de catre persoana respectiva societatea functiona datorita ctr de comodat?Mentionez ca acest ctr de comodat este inca in vigoare avand in vedere ca este incheiat pe termen nelimitat.
Cred ca este vorba despre infractiunea de "tulburare de posesie"prev.de ar.220 c.pen.
Dac procurorul a confirmat prin rezolutie solutia propusa de politie,in termen de 20 de zile de la luarea la cunostinta acestei solutii,formulati contestarea acesteia ,in baza art.278 c.pr.pen la procurorul ierarhic superior al aceestuia,daca nu vi se raspunde de catre acesta in termen de 20 zile,formulati contestatie la instanta de judecata competenta..
De fapt aveti posibilitatile prev.de art.275 -278 c.pr.pen.
Interesant ar fi daca ne-ati comunica prima plangere,ce temei de drept a avut
din momentul infractiunii si pana in ziua de azi toate bunurile firmei(magazin de comercializare textile) se afla in acel spatiu,inclusiv casa de marcat ,facturier,stampila etc.Nu inteleg cum se poate renunta asa usor la violarea de domiciliu(nu mai vorbim de tulburarea de posesie)numai datorita faptului ca proprietarul a luat in locatie pe altcineva.NU am fost anuntat ca cineva a primit domiciliul acolo...nu am primit nici o notificare sa incetam contractul de comodat...doar ca intr-o zi magazinul meu a fost inchis de o persoana care nu exista nici in contractul meu de comodat si nici nu are legatura cu mine ci doar este fiul proprietarului!!si asta cu ajutorul politiei,deorece in momentul infractiunii eu am facut apel la 112 si tot eu am fost obligat sa prezint actele firmei(el avea doar buletinul cu domiciliul acolo).chiar daca am prezentat actele firmei tot el a reusit sa schimbe yalele sfatuit de politisti.Plangerea mea la politie a fost refuzata prima oara si abia dupa ce m-am dus la un ziar au acceptat-o!astept un sfat cum sa rezolv aceasta problema sau sa aflu care sunt drepturile mele ca persoana juridica in spatiul respectiv, vizavi de drepturile 'infractorului' ca domiciliat ulterior acolo...

multmesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa formulez plangere pentru savarsirea infractiunii de furt in cazul de fata? romeotgv romeotgv Am si eu o intrebare . Am un contract de comodat cu un proprietar. In spatiul care l-am inchiriat prin contractul de comodat am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu romeotgv romeotgv Daca am inchiriat un spatiu comericial cu contract de comodat, contract valabil 12 luni si indatoririle mele in contract sunt sa imi platesc utilitatile si sa ... (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig am? Corina-Anda Corina-Anda Buna ziua. Ma numesc Corina si am o problema care deja, ori ma depaseste, ori se intampla ceva necurat la mijloc.Sa va explic despre ce este vorba si mi-as ... (vezi toată discuția)