Daca am inchiriat un spatiu comericial cu contract de comodat, contract valabil 12 luni si indatoririle mele in contract sunt sa imi platesc utilitatile si sa mentin spatiul asa cum l-am primit, si dupa o anumita perioada adica 5 luni de zile proprietarul cladirii unde este spatiul intra in magazinul meu, in lipsa mea, schimba butucul de la usa de acces in magazin si imi blocheaza activitatea firmei. Care sunt faptele de care se face acuzat individul? Poate fi acuzat de violare de domiciliu ? Cum pot sa il actionez in instanta pe penal si nu pe civil ? Mentionez ca am depus la politie o plangere penala pentru tulburare de posesie in data de 18 aprilie si nu am primit nici un raspuns pana in momentul de fata.
1. Ati incercat sa discutati cu proprietarul despre cele intamplate, inainte de a formula plangerea penala ? Respectiv, si-a motivat in vreun mod actiunea ?
2. Asteptati rezultatul plangerii formulate
Proprietarul este persoana care crede ca daca e casa lui poate face ce vrea. E genul de persoana care nu se poate discuta. Este foarte increzut si merge pe ideea ca nimeni nu-i poate dicta ce sa faca la el in casa. Mentionez ca spatiul comercial este intr-o vila unde locuieste si proprietarul.Si culmea ironiei politia ma tot indeamna sa il actionez in instanta pe civil , caci in conceptia politiei atata timp cat nu sunt pus in posesie acel contract de comodat pe care il am nu valoreaza nimic si ca procurorul nu o sa imi dea castig de cauza.
În primul rând, mai uşor cu referirile despre proprietar. Nu acesta v-a solicitat închirierea spaţiului, ci dumneavoastrã. Indiferent ce va enerveazã la respectivul proprietar, legat de comportamentul acestuia, nu aveţi dreptul sã îl judecaţi sub aspectele expuse. Limitaţi-vã strict la incident.
Aşteptaţi rãspunsul plângerii penale.
Contractul de comodat
goghiu
In data de 25 08 2004 am incredintat autoturismul Dacia 1300 spre folosinta 1 an de zile unei persoane care domiciliaza in alta localitate, intocmind la data ... (vezi toată discuția)