avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate perturbarea linistii publice
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

perturbarea linistii publice

salutare,

Am o intrebare care ar putea suna ca o gluma pentru unii dintre d-voastra, dar va rog sa ma credeti ca nu este deloc o gluma.

Langa parintii mei s-a mutat o familie de tigani, care traiesc(teoretic) din ajutoare sociale si alocatiile copiilor, dar asta nu-i problema mea. Problema e ca nu au nimic mai bun de facut decat sa asculte muzica la maxim, de dimineatza pana seara, iar in weekend chiar si peste noapte.

Parintilor mei le este teama sa faca o plangere la politie, pentru ca sunt de parere ca sigur s-ar afla cine le-a facut plangerea si nu e bine sa te pui cu astfel de indivizi.

V-as ruga sa-mi spuneti ce posibilitati legale sau teoretice as putea avea, astfel incat sa se rezolve cumva problema parintilor mei. #-o

Va multumesc si va doresc un weekend cat mai placut!
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:53, 8 Mai 2010
Din pacate vecinii nu tii poti alegi, cu o plangere la politie ei vor fi doar amendati pentru tulburarea linistii publice in baza Legii nr.61/1991 si astfel problema nu se va rezolva ci, in cazul acestor gen de persoane se va agrava. Totusi, ar trebui sa va interesati daca acestia locuiesc sau nu cu forme legale, in conditiile in care persoanele respective au ocupat locuinta in mod samavolnic adresati-va proprietarului pentru a inteta o actiune in evacuare.
Daca apreciati ca solutionarea amiabila nu poate sa produca efectele scontate de dvs ,va revine obligatia sa analizati oportunitatea sesizarii organelor competente in solutionarea de astfel de situatii,aflate sub incidenta dispozitiilor in vigoare
Nu, nu suna ca o gluma. Nu cred ca cineva de pe aici si-ar dori sa fie in locul parintilor dvs. Personal am trait o experienta similara cu vecini romani si va asigur ca nu e mare diferenta. Eu v-as da un sfat ce sa NU faca parintii dvs.: in nici un caz sa nu se expuna cu numele prin vreo reclamatie scrisa. Chiar daca respectivii nu sunt neaparat periculosi in sensul ca ar trece la un atac fizic asupra parintilor dvs., e foarte posibil ca numai sa ii ameninte si asta sa le creeze o stare de stres destul de serioasa. Nu stiu daca e posibil (ne pot confirma avocatii) insa o solutie ar fi ca parintii dvs. sa faca o reclamatie prin intermediul unui cabinet de avocatura care le-ar putea proteja identitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot vecinii... anesdora anesdora Buna ziua! am si eu aceeasi problema cu vecinii, stau la etajul1, ei la 2,mai exact intr-o garsoniera ce au inchiriat-o! asculta muzica, se cearta, e un haos ... (vezi toată discuția)
Juridic Alin B Alin B Am și eu o întrebare : Acum ceva timp aproape 2 săptămâni eu cu un coleg am făcut o glumă unui alt coleg iar aceasta a luat o întorsătură nu prea ... (vezi toată discuția)
Reclamatie contra unui vecin violent ancristida ancristida Buna ziua. Va rog mult, as dori sa stiu exact ce implica depunerea unei reclamatii la o sectie de politie. Mai exact, un vecin are probleme cu trotuarul din ... (vezi toată discuția)