avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie de la Judecatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie de la Judecatorie

Buna ziua!
Am primit o citatie de la judecatorie prin care sunt chemata in instanta , in calitate de parte civila in proces cu x, y si z in calitate de inculpati pentru furt(art 208 C.P)art 209 C.P. Se mentioneaza cf art 171 alin 2 si 3 Cod Procedura Penala apararea este obligatorie.
Mentionez ca cei 3 in dec 2009 au furat in suma totala de 550 lei dintr-un punct de lucru al firmei. Ce documente pot depune eu la judecatorie fara a apela la un avocat deoarece prejudiciul este cam mic iar un avocat banuiesc ca mi-ar lua mai multi bani decat prejudicul , dar as vrea ca ei sa plateasca totusi conform legii iar eu sa ma constitui parte civila in proces.
In speranta ca ma veti ajuta sa ies din acest impas, va multumesc anticipat!



Buna ziua!
Am primit o noua citatie de la judecatorie pe aceeasi tema, ce ar trebui sa mai depun acum?! La prima citatie m-am constituit parte civila in proces, ce urmeaza sa mai fac? Trebuie sa se prezinte un avocat, sau mai pot depune eu o adresa... si ce ar trebui sa contina...
In speranta ca ma veti ajuta,va multumesc anticipat !!
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
ile1075, utilizator
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 18:50, 8 Mai 2010
Partea civila este persoana care a suferit un prejudiciu matarial / moral prin producerea infractiunii.
Daca nu v-ati constituit ca parte civila in timpul urmaririi penale aveti posibilitatea sa faceti acest lucru in fata instantei pana la momentul darii citire a actului de sesizare.

Model de cerere
Domnule Presedinte,
Subsemnatul ............................, domiciliat in ............, str. ..........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, in calitate de parte vatamata in dosarul penal nr. ..../........... aflat pe rolul .........................., cu termen de judecata la ............, dosar in care figureaza ca inculpat numitul ........................, domiciliat in ............, str. ..........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............., declar ca ma constitui ca parte civila in cauza penala sus-mentionata.

Rog ca instanta de judecata sa il oblige pe inculpat sa-mi plateasca suma de .......... lei cu titlu de despagubiri civile, reprezentand prejudiciul pe care inculpatul ni l-a cauzat prin savarsirea infractiunii de ..........., prevazuta si pedepsita de art. ... C. penal.

Astfel, la data de ............., inculpatul, prin fapta penala savarsita, mi-a cauzat prejudiciul sus-mentionat.

In dovedirea actiunii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: proba cu inscrisuri si urmatorii martori:
- .........................., domiciliat in ............, str. ............., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul .............;

Data ................ Semnatura reclamantului.....

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ............
Concreta si suficienta cererea comunicata de distinsul coleg
O mica precizare: Va trebui sa va prezentati in fata instantei, inainte de citirea actului de sesizare sa va constituiti parte civila si sa faceti dovada prejudiciului, daca nu ati facut-o pana acum , in cursul urmaririi penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo refuzate marinelapolescu marinelapolescu Buna seara, Am probleme cu o firma. Mi-a emis vreo 12 BO-uri care mi-au fost toate refuzate de banca, pentru lipsa de disponibil. Administratorul respectiv ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru distrugere. visancatalin visancatalin In cursul lunii august 2012, in timp ce ma aflam in concediu de odihna, am avut un incident auto. Mai exact, un cetatean, in timp ce isi conducea caruta cu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)