avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru distrugere.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru distrugere.

In cursul lunii august 2012, in timp ce ma aflam in concediu de odihna, am avut un incident auto. Mai exact, un cetatean, in timp ce isi conducea caruta cu lemne, mi-a acrosat partea stanga a autoturismului proprietate personala, producandu-mi serioase avarii.
Ne-am prezentat la politia din loc. respectiva, iar persoana in cauza si-a luat angajamentul in declaratia data ca in termen de 30 zile de cand va primi prin posta devizul cu costul intregii reparatii, imi va plati suma datorata.
Am trimis plicul pe adresa respectivului, recomandata si cu confirmare de primire dar acesta a refuzat sa primeasca plicul.
Prin urmare va intreb:
- plangerea penala pentru distrugere impotriva persoanei in cauza o trimit catre Politia din loc. unde s-a facut constatarea evenimentului auto?
- in plangerea penala fac referire la art. 217 C.P.?
- plangrea penala o pot redacta la calculator ?
- ca posibil martor, il pot mentiona in plangerea penala pe un angajat al hotelului in care am fost cazat, angajat care nu a fost de fata la momentul producerii evenimentului dar care a fost primul care m-a anuntat de incident si care are cunostinte de producerea acestui eveniment?
- pot scrie urmatorul text: Mentionez faptul ca ma constitui parte civila in procesul inaintat impotriva faptuitorului ................, in vederea recuperarii in instanta a intregii sume datorate de catre acesta.
- eventual alte sugestii pe care mi le puteti da.

PLANGERE PENALA


Domnule Prim Procuror,

Subsemnatul .............................., domiciliat in ..........., str. .........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, formulez prezenta plangere penala impotriva faptuitorului ........................., domiciliat in ............, str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ..........., pentru savarsirea infractiunii de distrugere, prevazuta si pedepsita de art. 217 C. penal.

Motivele plangerii:

In fapt, la data de 03.08.2012, ora 17:00, locul .............., faptuitorul ..........................., a savarsit infractiunea de distrugere.
Prejudiciul pe care faptuitorul mi l-a creat prin savarsirea infractiunii este de 1700 lei si se compune din inlocuire usa stanga fata+vopsire, inlocuire oglinda usa stanga fata, reparare aripa stanga fata+vopsire, reparare usa stanga spate+vopsire, reparare prag stanga+vopsire, inlocuire bandou lateral usa stanga fata, abtibild prag stanga.
In drept, fapta constituie infractiunea de distrugere, prevazuta si pedepsita de art. 217 C. penal.
In dovedirea plangerii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: proba cu acte si urmatorii martori:
- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............;
- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul .............



Data ................ Semnatura reclamantului

....................



Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 3 Septembrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-In avantajul dvs,este de preferat ca plangerea sa fie adresata parchetului responsabil domiciliului dvs-va scuteste pe dvs de deplasare pentru cercetare si audieri
2-Plangerea o redactati la calculator
3-In plangere este necesar sa va sustineti si sa va probati in conditiile legii aspectele si motivele dvs,inclusiv sa precizati existenta de martori pe care sa precizati astfel incat acestia sa poata fi audiati
4-Este de preferat sa va constituiti parte civila cu c/v prejudiciu suferit in urma evenimentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere violare de domiciliu ariana03 ariana03 buna ziua ma puteti ajuta va rog cu un model de plangere in cazul savarsirii infractiunii de violare de domiciliu. va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Model de plangere penala - cec fara acoperire Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, As dori daca se poate un model de plangere penala pentru infractiunea de inselaciune - CEC fara acoperire. nu am studii de specialitate si ... (vezi toată discuția)