sunt pe cale de a cumpara o casa care are in CF apartament cu o camera. Casa intre timp a suferit modificari in sensul ca s-a construit mansarda . Casa este la curte comuna, adica podul este comun( Mansarda a fost construita si are autorizatie ).
Vanzatorul a depus actele de intabulare, avand toate documentele necesare .
acum intrebarea mea este :
- Daca eu semnez acum contractul de vanzare cumparare si pe CF va aparea numele noului proprietar, vanzatorul se poate ocupa in continuare de dosarul de intabulare?
-Vecinii care si-au exprimat acordul pentru intabulare pentru fostul proprietar , mai trebuie sa imi dea acordul si mie care cumpar ?
1-Avand in vedere dispozitiile Legii nr 7/1996,republicata in 2006 ,,vanzatorul are obligatia,ca in situatia vanzarii bunului proprietate sa probeze cu CF situatia acestuia.
2-Daca vecinii ai exprimat acordul pentru intabulare,in situatia dvs ,vanzator/cumparator ,este suficient primul acord
Cel mai bine este sa mai asteptati un pic in sensul de a fi toate actele in regula adica, sa se fi efectuat de catre vanzator intabularea modificarilor aduse constructiei ( mansardarea apartamentulu ) si mai apoi sa perfectati contractul de vanzare-cumparare care va cuprinde intregul imobil . Vecinii nu mai trebuie sa-si dea acordul.
in cazul in care se semneaza contractul de vanzare cumparare, vanzatorul se mai poate ocupa de intabularea casei sau trebuie sa il imputernicesc printr-o hartie la notar ?
mentionez ca vanzatorul este de acord sa se ocupe de acte, numai ca nu stim daca in fata autoritatilor ne poate reprezenta ?( a inaintat deja acest dosar)
Fals in acte?
lore23
Buna!recent am cumparat un imobil,intr-o curte comuna,in care initial erau 3 imobile,cu 3 proprietari.unul dintre proprietari,a impartit 1 imobil in mai multe ... (vezi toată discuția)