avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa cu mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa cu mansarda

sunt pe cale de a cumpara o casa care are in CF apartament cu o camera. Casa intre timp a suferit modificari in sensul ca s-a construit mansarda . Casa este la curte comuna, adica podul este comun( Mansarda a fost construita si are autorizatie ).

Vanzatorul a depus actele de intabulare, avand toate documentele necesare .

acum intrebarea mea este :
- Daca eu semnez acum contractul de vanzare cumparare si pe CF va aparea numele noului proprietar, vanzatorul se poate ocupa in continuare de dosarul de intabulare?

-Vecinii care si-au exprimat acordul pentru intabulare pentru fostul proprietar , mai trebuie sa imi dea acordul si mie care cumpar ?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:42, 8 Mai 2010
1-Avand in vedere dispozitiile Legii nr 7/1996,republicata in 2006 ,,vanzatorul are obligatia,ca in situatia vanzarii bunului proprietate sa probeze cu CF situatia acestuia.
2-Daca vecinii ai exprimat acordul pentru intabulare,in situatia dvs ,vanzator/cumparator ,este suficient primul acord
Cel mai bine este sa mai asteptati un pic in sensul de a fi toate actele in regula adica, sa se fi efectuat de catre vanzator intabularea modificarilor aduse constructiei ( mansardarea apartamentulu ) si mai apoi sa perfectati contractul de vanzare-cumparare care va cuprinde intregul imobil . Vecinii nu mai trebuie sa-si dea acordul.
in cazul in care se semneaza contractul de vanzare cumparare, vanzatorul se mai poate ocupa de intabularea casei sau trebuie sa il imputernicesc printr-o hartie la notar ?
mentionez ca vanzatorul este de acord sa se ocupe de acte, numai ca nu stim daca in fata autoritatilor ne poate reprezenta ?( a inaintat deja acest dosar)
Avand in vedere ca in evidente,vanzatorul figureaza ca si proprietar,are dreptul sa desfasoare demersurile necesare obtinerii CF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte? lore23 lore23 Buna!recent am cumparat un imobil,intr-o curte comuna,in care initial erau 3 imobile,cu 3 proprietari.unul dintre proprietari,a impartit 1 imobil in mai multe ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)