Va rog sa ma ajutati cu un sfat:
El , numit A , prieten cu ea numita B. El are un teren obtinut prin act de V-C si pe acest teren cei doi se hotaresc sa-si construiasca o casa.Autorizatia de constructie se elibereaza pe numele lui. Incep constructia casei cu banii detinuti de ea;acesti bani se termina si ea, B, face un imprumut de nevoi personale cu ipoteca pe terenul lui B. Casa se termina de construit , cei doi se casatoresc, numele dupa casatorie este A-B.Care sunt pasii de urmat, asfel incat casa si terenul sa fie bun comun, sa fie pe numele la amandoi .
Teoretic, terenul si casa sunt bunuri dobandite de A, inainte de casatorie.
Probele se rastoarna in favoarea lui B, cand aceasta va dovedi cu contract banca, chitante, facturi, ca a contribuit la constructia casei,
A ar putea face testament in favoarea lui B.
A ar putea de asemenea, sa recunoasca in fata notarului ca B a contribuit cu suma x lei ,reprezentand w % din valoarea imobilelor, inainte de casatorie.
Partaj interesant
FCF
Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata:
In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Mutare ipoteca
SIN2016
Am urmatoarea situatie: in 2007 am obtinut un credit cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La acesta sotia este coplatitor. Conditia a fost ca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Partaj
lungan_ro_1961
in anul 2004 ne-am casatorit iar in anul 2006 am primit de la socrii o suma de bani ,transfer facut prin banca ,in contul sotiei, suma de bani cu care am venit ... (vezi toată discuția)