avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... propietate comuna sot sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

propietate comuna sot sotie

Va rog sa ma ajutati cu un sfat:
El , numit A , prieten cu ea numita B. El are un teren obtinut prin act de V-C si pe acest teren cei doi se hotaresc sa-si construiasca o casa.Autorizatia de constructie se elibereaza pe numele lui. Incep constructia casei cu banii detinuti de ea;acesti bani se termina si ea, B, face un imprumut de nevoi personale cu ipoteca pe terenul lui B. Casa se termina de construit , cei doi se casatoresc, numele dupa casatorie este A-B.Care sunt pasii de urmat, asfel incat casa si terenul sa fie bun comun, sa fie pe numele la amandoi .
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:46, 8 Mai 2010
Teoretic, terenul si casa sunt bunuri dobandite de A, inainte de casatorie.
Probele se rastoarna in favoarea lui B, cand aceasta va dovedi cu contract banca, chitante, facturi, ca a contribuit la constructia casei,
A ar putea face testament in favoarea lui B.
A ar putea de asemenea, sa recunoasca in fata notarului ca B a contribuit cu suma x lei ,reprezentand w % din valoarea imobilelor, inainte de casatorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj interesant FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Mutare ipoteca SIN2016 SIN2016 Am urmatoarea situatie: in 2007 am obtinut un credit cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La acesta sotia este coplatitor. Conditia a fost ca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Partaj lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in anul 2004 ne-am casatorit iar in anul 2006 am primit de la socrii o suma de bani ,transfer facut prin banca ,in contul sotiei, suma de bani cu care am venit ... (vezi toată discuția)