in anul 1991 parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiau, de la stat. pe contractul de vanzare cumparare, alaturi de parinti, am fost inclus eu si fratele meu, la data respectiva fiind minori. deci pe act figuram 4 persoane.
din diferite motive eu si fratele vrem sa donam proprietatea noastra mamei. am fost la notar si ni s-a cerut sa facem carte funciara, ceea ce nu dorim sa facem deocamdata. ni s-a spus ca notarul lucreaza exclusiv pe carte funciara, dar daca dorim sa avem doar un act, in familie, putem sa mergem la un avocat care sa dea data certa pe un astfel de act de donatie.
intrebare:
poate avocatul sa faca autentifice astfel de documente? se poate da o data certa pe un asemea act? ne poate ajuta un avocat cu asa ceva sau cu ceva echivalent? precizez ca nu dorim sa facem carte funciara.
Donatia presupune forma autentica , ce tine de validitate.
tea actului ( acest act se bucura de data certa ).Un asemenea act , incheiat in ca unul sub semnatura privata, e lipsit de forta juridica .Intabularea si cadastrul sunt necesare pentru a perfecta un act translativ de proprietate al carui obiect e un imobil.
O promisiune unilaterala sau bilaterala de donatie, intr-adevar, poate fi incheiata in forma consensuala.Nu insa , actul de donatie, care necesita indeplinirea formei solmne (altmineri ,e nul absolut).
mai as avea o ultima nelamurire. dupa ce facem cartea funciara (deci vom aparea toti 4, asa cum este in contractul de v/c) si ne ducem la notar pentru actul de donatie, in acel act de donatie poate fi mentionata promisiunea de donatie din actul sub semnatura privata din 2002? ar fi important pentru noi sa apara intrucat avem de mult timp discutii pe aceasta tema cu alte rude.
Act de donatie
tomaioan
Buna ziua.A-si dori sa stiu daca un contract de donatie a unui teren intabulat in Romania a fost incheiat in Ungaria de un avocat in limba maghiara , dupa ... (vezi toată discuția)