avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj pamant extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj pamant extravilan

Va rog sa-mi spuneti cum se poate face partajul unei suprafete din extravilan.Situatia este urmatoarea:Suntem trei frati care am mostenit o suprafata de teren extravilan.Din aceasta suprafata am vandut 1 ha iar banii i-a luat unul dintre noi.Acum vrem sa impartim ce a ramas si suntem de acord sa impartim prin buna invoiala.Pe titlul de propietate suprafata este impartita in loturi si parcele de o anumita suprafata.Din imparteala noastra reies niste suprafete diferite de loturile din titlu.Vrem sa stim daca trebuie refacute loturile si cat ne costa la notar sau tranzactia la judecatorie.Va multumim!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:53, 9 Mai 2010
cel mai simplu pe cale de instanta.
Multumesc!Va rog sa-mi spuneti daca la instanta trebuie sa platim expert pentru a forma noile loturi care reies din imparteala noastra.
Pentru ca spuneti ca din imparteala dvs.reies niste loturi diferite fata de loturile din titlu, este necesara efectuarea unei expertize de specialitate topografie.Insa daca o veti efectua in cadrul instantei va trebui sa treceti practic de primul termen de judecata si veti avea de platit taxa judiciara de timbru de 3% , taxa ce se aplica la valoarea acestora.As proceda astfel:
-efectuati o expertiza extrajudiciara si daca nu sunt probleme in teren ,veniti apoi la primul termen de judecata cu o tranzactie incheiata, pentru care veti plati si cei 3% dar potrivit legii taxelor de timbru , chitanta achitata va va fi apoi restituita si va veti recupera banii integral,
-in situatia in care veti trece de primul termen de judecata si tranzactia se incheie ulterior primei zile de infatisare, se restituie pana la jumatate din suma achitata, tinand seama de actele procesuale indeplinite.
Pentru toate acestea este necesara insa consilirea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar sau la notar? Cattani Cattani Va rog sa-mi spuneti care varianta este mai ieftina.Suntem 3 frati care avem o mostenire de 11 hectare teren extravilan.Am vandut 1 hectar,iar banii i-a luat ... (vezi toată discuția)
Tranzactie partaj succesoral gabriela_1986 gabriela_1986 Buna ziua. Am urmatoarea speta, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns: 3 mostenitori hotarasc in fata instantei sa faca o tranzactie cu privire la terenul ... (vezi toată discuția)
poate ajuta cineva ?! ContSters62871 ContSters62871 Titi si Costel frati au participt la o dezbatere a mostenirii de pe bunici cu mai multe rude, apare hotararea judecatoreasca, celor doi le revine o parcela de ... (vezi toată discuția)