avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar sau la notar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar sau la notar?

Va rog sa-mi spuneti care varianta este mai ieftina.Suntem 3 frati care avem o mostenire de 11 hectare teren extravilan.Am vandut 1 hectar,iar banii i-a luat unul dintre noi.Acum vrem sa impartim cele 10 hectare prin buna invoiala.Cat costa la notariat si cat la judecatorie?Daca facem prin judecatorie cum procedam?Trebuie platit expert de formare a loturilor daca ne intelegem?
Cel mai recent răspuns: Cattani , utilizator 20:33, 29 Aprilie 2010
Cred ca mai ieftin este prin judecatorie.
Introduceti actiune de partaj si la primul termen incheiati tranzactie.
Daca va intelegeti nu mai trebuie expertiza de formare a loturilor.
prin judecatorie
Dar avansati taxa de timbru de 3% din valoare si v-o recuperati dupa primul termen...in provincie s-ar putea sa scapati fara s-o platiti....:D
Conform pct. 9 din Legea nr. 279/2009 in cazul in care, pana la prima zi de infatisare, partile incheie tranzavtie sau renunta la jduecata, suma chitata cu titlu de taxa judiciara de timbru se restituie in intregime.
Aceasta insemna ca daca nu ai platit taxa de timbru la inttroducerea actiunii, nu mai platesti la prima zi de infatisare.
Legea asta e valabila peste tot, indiferent daca e vorba de provincie sau de Bucuresti.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj pamant extravilan Cattani Cattani Va rog sa-mi spuneti cum se poate face partajul unei suprafete din extravilan.Situatia este urmatoarea:Suntem trei frati care am mostenit o suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione buna seara.se poate partaja un apartament ipotecat pe cale amiabila in instanta de judecata?la un astfel de proces se mai plateste taxa de timbru ca procent ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune claudia violeta claudia violeta Avand in vedere noua lege a taxelor de timbru, financiar este mai convenabil sa se dezbata succesiunea la notar sau in instanta ? Este adevarat ca daca se ... (vezi toată discuția)