avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordonanta 119/2007 sau Actiune in constatare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordonanta 119/2007 sau Actiune in constatare?

Am un contract executat predat cu PVRF(proces verbal de receptie finala) beneficiarul refuza primirea facturii de 2 luni imi tot trimite factura inapoi,am trimis-o si prin executor aceeasi atitudine
Am introdus o actiune in temeiul Ordonantei 119 va rog un sfat daca beneficiarul nu vrea sa primeasca factura ce sanse am sa mi se admita actiunea Trebuie sa introduc cumva o alta actiune? Actiune de constatarea creantei?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: vrica , utilizator 17:25, 9 Mai 2010
nu, actiune in realizarea creantei, respectiv pretentii pt plata pretului;)
desigur, daca se respinge ordonanta mergeti pe dreptul comun
In nici un caz sa nu va judecati pe 119/2007 actiunea va fi respinsa clar ca nefiind indeplinite conditiile privind o creanta certa, lichida si exigibila.
Daca factura ar fi fost stampilata, semnata , dar neachitata, mergea pe 119, dar in acest caz, nu. NU se va constata o creanta certa , exigibila si lichida.
Adica am contract, am PV de receptie, am factura trimisa (inclusiv prin executor) si nu am creanta certa, lichida si exigibila?

Hmm...

Din punctul meu de vedere fata de cele expuse de dvs, actiunea introdusa de dvs. pe OUG 119/2007 ar trebui sa fie admisa.

Aveti proces -verbal de receptie si factura transmisa prin executor.

Mai mult decat atat, potrivit art. 155 alin. 6 din Codul Fiscal, facturile circula fara stampila.

Alte discuții în legătură

Ce temei juridic este cel corect? nicoleta_85 nicoleta_85 o societate comerciala semneaza cu o alta societate un contract, prin care prima se obliga sa monteze diferite produse intr-un sediul al celei de-a ... (vezi toată discuția)
Facturi semnate si neplatite ralu1 ralu1 Buna ziua, Situatia pe scurt este asa: avem contract semnat cu firma pt prestari servcii la un imobil. Serviciile s-au executat, s-a semnat proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Procedura oug 119/2007, fara contract anjinsan anjinsan Buna Ziua, O societate A livreaza marfa catre o alta societate B. Ulterior, societatea B nu isi mai achita datoriile. Pentru a rezolva litigiul pe cale ... (vezi toată discuția)