avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratorul fuge cu banii, locatarii platesc!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratorul fuge cu banii, locatarii platesc!

Buna ziua,

am o situatie in blocul in care locuiesc:
am cumparat apartamentul in aug. 2008 si dupa o luna, cand sa platesc intretinerea, aflu ca, cu putin timp in urma (nu mai stiu exact perioada) administratorul blocului a fugit cu banii stransi pt intretinere din care trebuiau facute platile catre Radet, Apa Nova, etc. Dupa multe somatii de plata din partea acestor institutii, au decis sa ne opreasca furnizarea caldurii si a apei, motiv pt care, noua firma care se ocupa de administrarea blocului a decis ca fiecare apartament sa plateasca suma de 40 lei pt o perioada de x ani pana cand se va finaliza datoria.
In momentul in care am cumparat apt, nu am fost informata de acest lucru, iar in contractul de vanzare-cumparare este specificat ca vanzatorul nu are datorii catre asociatia de proprietari, dupa cum reiese din adeverinta, dar nu si faptul ca asociatia are debite catre terti.
Pentru suma de 40 lei nu primesc o chitanta separata, ci este trecuta, impreuna cu suma aferenta intretinerii, pe o singura chitanta.
Din cate am inteles, fostul administrator a fost dat in judecata, dar inca nu a fost gasit; oricum nu se ofera foarte multe informatii referitoare la acest aspect.
As dori sa stiu daca sunt obligata sa platesc acesti bani in continuare, daca este legal ca asociatia de proprietari sa-i solicite si cum ar trebui sa procedez in continuare.

Multumesc!
Din pacate nu aveti ce face.Trebuie sa platiti.
Fostul administrator va fi condamnat penal si va fi obligat de instanta la plata banilor insa va dura mult timp pana atunci...

avocat Claudiu Lascoschi
Intrucat nu mai beneficiati de apa , pana la rec uperarea debitului, trebuie sa platiti urmand ca dupa ce va fi obligat cel vinovat sa va restituie banii... Ceea ce puteti face, este sa vertificati daca suma datorata catre furnizorii de servicii se intinde pe o perioada antrerioara cumpararii apartamentului (anului 200), cand dvs nu ati locuit aici. Poate se reduce suma pentru dvs. incercati..
Eu cred ca a existat adeverinta de la asociatia de proprietari din care rezulta ca vanzatorul nu avea datorii la asociatie.
Omul chiar a avut ghinion.:(

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu cred ca a existat adeverinta de la asociatia de proprietari din care rezulta ca vanzatorul nu avea datorii la asociatie.
Omul chiar a avut ghinion.:(

avocat Claudiu Lascoschi

Da, ghinionul. Insa , daca fiecare familie are de platit aceeasi suma, iar neplata catre furnizori se intinde anterioar anului 2008, userul ar trebui sa aiba mai putin de platit. :) Asa mi se pare....mie
Da, este ciudat...
Este posibil ca vanzatorul sa fi achitat la asociatie cotele de intretinere si administratorul sa nu fi achitat acei bani catre furnizor.:)
In acest caz nu este vinovat vanzatorul pentru ca acesta si-a achitat obligatia catre asociatie si nu poate raspunde pentru ca asociatia nu a achitat banii catre furnizor.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sistarea apei reci Juridicprimariagalati Juridicprimariagalati La solicitarea scrisă a asociației, furnizorul a sistat apa rece numai la o singură scară pentru debite (întreținere) disputate în instanță, ... (vezi toată discuția)
Datorii apa, probleme asociatie RaduA RaduA Buna ziua, am sa va spun pe scurt situatia cu care ne confruntam si va rog sa ma sfatuiti ce e de facut. Sunt membru intr-o asociatie de proprietari formata ... (vezi toată discuția)
Apa canal valentina-iosub valentina-iosub Buna ziua, as dori si eu o idee de solutionare a unei probeleme foarte grave. Suntem un grup de locatari de la asociatia 269 din galati care se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)