avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala - neacordare prioritate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala - neacordare prioritate pieton

sunt si eu o "tanara" soferita care conduce de vreo 13 ani in jungla bucuresteana. de a lungul timpului am mai calcat stramb si nu am protestat niciodata la penalizarile pe care le am primit.
insa nu imi vine sa cred ca a putut sa mi se intample asa ceva. sunt extrem de frustrata si de revoltata. mi s a suspendat permisul 30 de zile, cu amenda de 240 (120) lei....in conditiile in care pietonul stationa pe scuarul dintre sensuri.

actiunea s a petrecut pe blv iuliu maniu, cu 3 benzi pe sens. eu circulam pe banda a doua, cu politaiul in stanga mea, pe banda a treia, mergeam cot la cot....el a oprit brusc in dreptul trecerii eu am trecut mai departe (viteza maxima de deplasare 40km/h, si nu mi ar fi fost greu sa opresc, dar pur si simplu nu era cazul, pentru ca pietonul abia se urcase pe scuar...el a oprit brusc si "poftit" pietonul sa treaca)
eu singura in masina, el singur in masina....evident ca el a scris ca nu am acordat prioritate, ca pietonul era in traversare, dar nu e adevarat. pietonul nu pasise pe trecere. era pe scuarul dintre sensuri.
stau si ma intreb ce sanse am daca fac contestatie?unele cunostinte imi spun ca nu conteaza ca era pe scuar, ca ar fi fost angjat in traversare, chiar daca nu pasise pe trecere.
nu ma pricep, dar am totusi niste observatii in ceea ce priveste modul de abordare ulterior: nu a pornit girofarul, sirena nimic....a venit tiptil in urma mea (fara sa se grabeasca) si la urmatorul semafor s-a bagat in campul meu vizual, a deschis geamul si mi a cerut discret ca dupa intersectie sa opresc....si am oprit, pt ca eram constienta ca m-a vanat..dar nici nu mi am pus problema sa fug, pentru ca in mintea mea am crezut ca o sa il conving ca nu am gresit....in fine, pv, amenda...cu chiu cu vai am scris la obiectii ca nu sunt de acord cu sanctiunea si ca pietonu era pe refugiu, ca el o tinea sus si tare ca nu e nevoie, ca pot sa scriu asta la judecatorie in contestatie...ma mintea, nu i asa?
o fi vrut sa sar cu spaga....problema lui, ca eu nu vreau sa dau...mai bine platesc amenda...dar si mai bine ar fi daca as castiga contestatia, pentru ca nu a fost corect.
credeti ca am vreo sansa in lupta cu sistemul?eu oricum incerc....si nu incetez sa sper...:((
e nevoie neaparat si de un avocat? cam cat ar costa?
mi ar prinde bine niste sfaturi, mai ales ca luni vreau sa ma duc la judecatorie. amenda trebuie sa o platesc acum in 48h ca sa fie pe jumatate? sau pot sa astept sa vad in fel se finalizeaza procesul?
multumesc
Va sfatuiesc sa faceti contestatie poate asa le mai taiam elanul celor care aplica legea in functie de vremea de afara. Pana la urma ati scris sau nu ca aveti obiectiuni la procesul-verbal?ar fi bine pentru ca este cea mai plauzibila proba gandindu-ma ca nu veti avea martori in proces. Nu trebuie sa achitati amenda pentru ca cererea de chemare in judecata suspenda executarea "pedepsei" pana la solutionarea procesului.
In motivarea contestatiei, vedeti OUG nr. 195/2002, referitor la acordarea prioritatii pietonilor si la adaptarea vitezei la trecerile de pietoni, mai ales ca erau 3 benzi pe sens. succes!
~ Conținut șters la cerere ~
sunt foarte hotarata sa depun plangere. pe PV am scris asa "nu sunt de acord. pietonul era pe refugiu.contest sanctiunea".
in ceea ce priveste intocmirea pv-ului, la capitolul date de identificare e scris destul de complet. insa nu prea inteleg la articolul la care e incadrata fapta (incerc sa gasesc articolele, dar nu se potriveste cu fapta mea)
scrie asa>: art 135(sau 155nu se intelege) din 1/2 RAOUG195/2002 si sanct de art 100131b ('0013'6) din OUG195/'02
si nu exista martorul pieton, si nici un alt martor care sa fi semnat pe pv. politistul m a abordat la vreo 500 m de locul faptei
Pentru afi in castig financier,achitati 1/2 din amenda
Concomitent, formulati contestatie impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Analizati incalcarea disp art 16(7),17,19 din OG nr 2/2001
am studiat un pic si harta bucurestiului...credeti ca are vreo relevanta daca trecerea de pietoni e undeva prin dreptul nr.16 si el a scris in pv 18-20?

Alte discuții în legătură

Vreau sa contest un proces verbal Andrei Lucian Ionut Andrei Lucian Ionut Buna seara in primul rand, Acum cateva zile un agent rutier mi-a retinut permisul deoarece a sustinut ca nu am acodrat prioritate la trecerea de pietoni. ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua!In urma cu o zi am fost oprit de politia rutiera si sanctionat cu suma de 360Ron,sau 180ron in 48 de ore, pentru neacordare de prioritate unui ... (vezi toată discuția)