avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

Buna ziua!In urma cu o zi am fost oprit de politia rutiera si sanctionat cu suma de 360Ron,sau 180ron in 48 de ore, pentru neacordare de prioritate unui pieton.Apoi am vazut in PV ca exista 2 sanctiuni,nu le pot scrie pentru ca sunt foarte iligibile in PV. In orice caz,politistul mi-a spus ca ma sanctioneaza doar pentru neacordare de prioritate.As vrea sa stiu daca pot sa contest avand in vedere urmatoarele(si care din ele le-as putea invoca):
1.PV este de nedescifrat
2.politistul mi-a spus ca sunt sanctionat pentru neacordare de prioritate,si in PV am 2 sanctiuni
3.am inteles ca un pv este nul daca nu este specificat locul de munca ,iar in pv al meu nu este specificat asta
4.masina politiei era la o distanta de aproximativ 50m fata de locul in care sa intamplat
5.am un martor si bineinteles filmarea,in care se vede ca sensul meu de circulatie are 2benzi,eu aflandu-ma pe banda 2 iar pietonul fiind pe trotuar langa banda 1 sa angajat in tranversare exact in momentul in care eu eram cu partea din fata a masinii pe trecerea de pietoni...Din cate stiu pietonul nu are voie sa treaca atunci cand o masina este pe trecerea de pietoni,si de asemenea nici eu nu puteam oprii in conditii de siguranta, chiar daca bruscam masina m-as fi oprit exact pe trecerea de pietoni,sau chiar dupa ea cu putin.
6.Am citit undeva de asemenea ca PV se considera nul daca sanctiunile si punctele de sanctiune nu sunt incadrate fiecarei contraventii in parte.Eu am trecut pe PV doar un total de 6puncte si 360Ron
As vrea sa stiu daca am vre-o sansa de castig,iar daca risc sa fac contestatie,care ar putea fi repercursiunile acestui fapt.Si care din aceste motive il pot invoca si poate avea castig de cauza.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:56, 23 Mai 2010
Daca pietonul se afla deja in traversare,faptul ca nu i-ati acordat prioritate poate constitui o culpa ,ca si in cazul intentiei de traversare.
In termen de 15 zile se la semnarea /primirea la domiciliu a procesului verbal aveti oportuinitatea sa il contestati la instanta competenta teritorial.
Puteti verifica cauzele de nulitate prevazute la art.16/17 din OG nr.2/2001,pentru a vedea daca acesta poate fi atacat sub aspectul nulitatii
~ Conținut șters la cerere ~
1-In termen de 15 zile de la comunicarea PV ,daca apreciati netemeinice constatarile agentului,aveti dreptul legal a formnula contestatie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata contraventia
2-Puteti analiza corectitudinea consemnarilor si sub aspectul respectarii disp art 16(7),17,19 din OG nr 2/2001
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Retinere permis necordare prioritate niculaucarmen niculaucarmen a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - neacordare prioritate pieton dmb dmb sunt si eu o \"tanara\" soferita care conduce de vreo 13 ani in jungla bucuresteana. de a lungul timpului am mai calcat stramb si nu am protestat niciodata la ... (vezi toată discuția)