sotul lucreaza fara carte de munca pe santier, nu stiu exact ce bani ia, dar acasa nu prea aduce, de exemplu din ianuarie pana acum a adus 1500 lei, insuficient pentru nevoile unei familii, eu avand credite si din salariul meu platesc ratele la banci.Bea insa foarte mult si asta zilnic. As vrea sa stiu daca se poate sa il actionez in judecata pentru a fi obligat sa contribuie la intertinerea copilului minor. Bani sa bag divort nu am, deci vreau sa stiu daca poate fi obligat de lege sa contribuie la intretinerea copilului minor fara a fi divortati, pentru ca de buna voie nu isi intretine copilul, zice ca nu are bani, dar pentru bautura are zilnic.
va multumesc
mai degraba divortati daca el nu da semne sa se indrepte
chiar daca nu aveti bani de divort - onorariu de avocat, puteti apela la un cabinet macar ca sa vi se faca actiunea.
ca sa incepeti o actiune pt obligarea lui la intretinerea copilului, trebuie sa aveti niste date despre el, locul de munca si... asa se poate afla si venitul, mai ales prin cererea instantei.
buna ziua si multumesc pentru raspuns! nu cred ca i se va da o adeverinta de salariu, pentru ca nu lucreaza cu carte de munca, in constructii cam asa se procedeaza, se practica munca la negru, a mai lucrat si particular. Dar daca nu face dovada veniturilor nu poate fi obligat sa constribuie la intretinerea copilului?
ba da, de 150 de lei ( pana nu scade si asta). daca nu-i da, ori ii faceti plangere la politie pt abandon ( chestie pe care puteti s-o faceti si acum), ori va duceti la executor (degeaba, daca nu are carte de munca, sau bunuri propri )
Abandon de familie
clls
Poate fi acuzat penal de abandon de familie tatal care nu contribuie material la intretinerea copilului minor? Ce probe sunt acceptate pentru a demonstra ... (vezi toată discuția)