avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

buna ziua.
daca parintii nu sunt inca divortati copilul poate beneficia de pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:28, 19 Iulie 2012
Ambii parinti sunt obligati sa contribuie la cheltuielile de crestere si educare ale minorului, atat cand sunt impreuna, cat si atunci cand sunt despartiti.
Cine intretine copilul ?
pana acum tatal
am locuit pana mai ieri (in chirie fara viza de flotant) impreuna,iar acum am ramas numai eu cu fetita care are numai 2 anisori.
ce pot face in cazul acesta?
pana acum nu am gasit un loc de munca care sa ma motiveze.
sunt in curs de angajare.dar pana la primul meu salariu ce trebuie sa fac daca locuiesc cu chirie?
Orice actiune ati intreprinde nu o rezolvati atat de repede pe cat ati dori. Daca sotul nu va ajuta, trebuie sa gasiti repede o sursa de unde sa luati niste bani.
Il puteti actiona in judecata pe sot pt divort si restul sau doar pt pensie de intretinere.
Ii puteti face si plangere pt abandon, poate il instiinteaza politistul ca abandonul de familie constituie infractiune si se pedepseste, l-o convinge sa contribuie la intretinerea familiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. cum să opresc șantajul și amenințările ei? geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani Divortul a fost pe cale amiabila , la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! magonel magonel se poate obtine pensie alimentara fara divort? (vezi toată discuția)
Abandon de familie? vetesi vetesi As vrea sa stiu daca am ajuns in situatia ca am vrea sa parasesc familia ca nu mai suport sa se bata joc de mine din partea sotiei si a copilului care are 15 ... (vezi toată discuția)