avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ajutor public judiciar.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ajutor public judiciar.

Am pe rol un proces civil (cu termen de solutionare 12.05. 2010) unde mi-a fixat taxa timbru 3000 ron, am achitat 1056 ron, dupa care am formulat cerere de ,,acordare de scutire pt plata taxei de timbru" unde am aratat ca nu mai putem face fata acestei judecati .Am anexat dovezi scrise privitoare la venituri de la administratia fiscala(sunt PFA ,iar pt sot ca nu are venituri).La doua zile am primit de la Judecatorie o adresa cu nr de dosar, altul decit cel pe care-l am pe rol care suna cam asa,,In vederea solutionarii actiunii civile avand ca obiect,,ajutor public judiciar"va rugam sa ne depuneti documentatia prevazuta de OUG 51/2008.Mentionam ca termenul de judecata s-a stabilit pt data de 09.06.2010". :( 1)-Daca am depus adeverinta de venit da la adm.fiscala ce alta documentatie prevazuta de OUG 51/2008 mai trebuie depusa? 2)-Daca dosarul in care am cerut scutire taxa timbru are termen in 12.05. si celalalt dosar pt,,ajutor public judiciar" are termen in 09.06.ce se intampla in 12.05 ?se mai judeca sau se amana? Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mariana_marian , utilizator 21:34, 9 Mai 2010
Declaratie pe proprie raspundere - este in OUG model, cati membrii are familia, ce suma e alocata pe fiecare mebru de familie, pentru minori certificatele de nastere in copie, daca aveti credite si nu le puteti face fata dovada ca sunteti notificat de banci, orice doc din care rezulta starea de acordare a aj public judiciar.
In declarartie tr4eb sa aratati daca ati mai primit asistenta in ultimele 12 luni si in ce cuantum.

Oricum e absurd sa se dicute cererea de acordare a aj judiciar in alta instanta decat cea care judeca cererea principala.
Daca ajutorul public judiciar este solicitat intr-un proces in curs, cererea sau, dupa caz, cererile de acordare a ajutorului public judiciar se solutioneaza, daca legea nu prevede altfel, de completul investit cu solutionarea cererii principale. Ca si inscrisuri doveditoare trebuie depuse si declaratie pe propria raspundere ca nu ati mai beneficiat in ultimele 12 luni de acest ajutor.Interesati-va la arhiva instantei sa nu se fi produs vreo greseala pentru ca nu ar trebui sa se solutioneze separat.
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Trebuia sa atasati la cererea pentru ajutor public judiciar, o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati mai beneficiat de ajutor public judiciar in ulimele 12 luni si sa motivati cererea argumentand cu descrierea situatiei cu privire la venituril , impreuna cu persoanele cu care va gospodariti impreuna...
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
cererea o judeca acelasi complet,numai ca datele(zilele)si nr dosarelor sunt diferite.Primul termen pt procesul in curs aflat pe rol este pe 12.05. iar solutionarea cererii de ajutor judiciar este pe 09.06.#-o,am gasit si pe portal aceleasi date.Ma intereseaza daca pe 12.05.se judeca sau se amana?
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
mariana_marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)
Caut model de declaratie pe propria raspundere Dana Marin Dana Marin Buna dimineata, Caut si eu un model de declaratie pe propria raspundere privitor la faptul ca nu am venituri. Imi trebuie pentru solicitarea de ajutor ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar. cautiune. -ril rodica_post rodica_post Ajutor judiciar. Cautiune. R O M Â N I A JUDECÃTORIA DEVA, JUDEŢUL HUNEDOARA DOSAR nr. 1125/221/2009 INCHEIERE Sedinţa din camera de consiliu din ... (vezi toată discuția)