avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 Cod ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 Cod procedurã civilã


Buna ziua!
La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am depus la dosar declaratie notariala si adev de venit. Cf art 155 (1) cpc procesul a fost suspendat intrucat era necesar depunerea la dosar si a unei adev eliberata de adm financiara din care sa rezulte ca nu am venit. Nu sunt proprietar de imobil(pt a justifica chelt, eu si sotul locuim la parinti), am un venit mic, sotul nu lucreaza, nu avem alte venituri, astfel ca nu vad ce alte doc mai erau necesare pt scutirea acelei taxe. Probabil ca este nev si o cerere de repunere pe rol a cauzei.. nu stiu..
Va rog sa ma ajutati cum trebuie procedat pe mai departe...Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:03, 24 Ianuarie 2013
D-voastra trebuia sa depuneti o cerere si o declaratie pe propria raspundere c.f. art. 8 si 14 din OUG Nr.51/2008 si, acte anexa; privind veniturile D-voastra, adeverinta emisa de ANAF, facturi, extrase de conturi daca aveti credite bancare, chitante de la Asociate daca locuiti la bloc. Orice sursa de venituri periodice si orice cheltuieli din ultimele 2 luni.
Privind stspendarea nu pot sa-mi dau seama ca acesta ar fi motivul pe care D-voastra l-ato relata. Este posibil ca instanta sa va fi spus sa precizati actiune. Pentru netimbrare se 'anuleaza cererea.'
Fi-ti explicid privind motivul suspandariii!!???
La primul termen trebuia sa invederati instantei faptul ca nu realizati venituri sau nivelul venitului este foarte mic şi sa formulati o cerere de ajutor public judiciar,in conformitate cu OUG. 51/2008 care in
ART. 1 stipulează "Ajutorul public judiciar reprezintă acea formă de asistenţă acordată de stat care are ca scop asigurarea dreptului la un proces echitabil şi garantarea accesului egal la actul de justiţie, pentru realizarea unor drepturi sau interese legitime pe cale judiciară, inclusiv pentru executarea silită a hotărârilor judecătoreşti sau a altor titluri executorii."
Dosarul a fost suspendat intrucat nu ati depus toate actele pe care trebuia sa le depuneti.
Obtineti adeverinta de la Administratia Financiara si anexati-o unei cereri de repunere pe rol.
S-a formulat cerere privind acordare ajutor public judiciar la care s-a anexat adev de venit(400 ron) si declaratie notariala. Nu sunt proprietar de imobil pt a justifica cheltuielile de intretinere ale acestuia avand in vedere ca locuim cu parintii mei, sotul nu realizeaza venituri, rate nu sunt de achitat, facturile sunt platite de proprietari. Prin urmare,potrivit art 155/1 c proc civ "avand in vedere ca reclamantul nu a depus adev de la unitatea fiscala ca sa dovedeasca ca mai are si alte venituri sau alte acte potrivit incheierii de sedinta anterioara". Nu cunosc ce s-a dispus la sedinta anterioara intrucat nu m-am prezentat apreciind ca, instanta urmeaza sa se pronunte in camera de consiliu cu privire la admiterea sau respingerea cererii de acordare ajut jud. In prezent, este suspendat procesul, cu privire la admiterea/respingerea cererii mentionate mai sus nu cunosc informatii... insa este neaparat necesar ca procesul sa se desfasoare pe mai departe.
Probabil ca pentru a depune cerere de repunere pe rol, trebuie achitata din nou o taxa de timbru...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
_Oana_, utilizator
Referitor la cererea de repunere pe rol a cauzei, este necesar achitarea taxei de timbru de 39 ron? Doresc sa stiu daca nu este vb de 50% din taxa de timbru impusa de instanta si pt care am solicitat scutirea... Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Suspendare art.155 indice1 cafea1 cafea1 daca s-a suspendat cauza pe 155 indice 1 cpc, care este cuantumul taxeo de tomrbu in conditiile in care am formulat o cerere de ajutor public judiciar ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol dupa suspendare floriansan floriansan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la urmatoarea speta: [i]Sunt parte reclamanta intr-un dosar pe civil impotriva unei societati de asigurare care refuza o ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)