Sunt parte reclamanta intr-un dosar pe civil impotriva unei societati de asigurare care refuza o despagubire.
Asiguratorul, dupa cateva amanari a depus la dosar dovada platii dar fara viza bancii; Grefierul face referat ca la dosar s-a depus doar o copie xerox; instanta fata de imprejurarea prezentata mai sus si raportat la CPC art.155 i 1, in baza art 155 i1 SUSPENDA judecata! :O
Cu recurs de la comunicare..etc
Ce motivatie imi este necesara pentru a pune dosarul pe rol?
La recurs platiti jumatate din taxa achitata deja dar aveti sase sa vi se restituie daca dovediti ca suspendarea nu a fost legala.La cererea de repunere pe rol platiti tot jumatate din taxa initiala .Avantajul e ca va dura mai putin decat sa mearga dosarul in recurs si apoi sa revina la judecatorie.Ar insemna cateva luni bune.
În ceea ce privește taxa judiciară de timbru datorată pentru o astfel de acțiune, eu consider că se taxează astfel:
Legea 146/1997,
Art. 11.-
(2)Se timbreaza cu 4 lei cererile pentru exercitarea apelului sau recursului impotriva urmatoarelor hotarari judecatoresti:
...
-incheierea de suspendare a judecarii cauzei;
Recurs
adinutza.2008
Am facut recurs dar nici o parte nu s-a prezentat la primul termen prin urmare s-a suspendat judecata. Ce este de facut daca imi doresc in continuare sa ma ... (vezi toată discuția)