avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Repunere pe rol dupa suspendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Repunere pe rol dupa suspendare

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati la urmatoarea speta:

Sunt parte reclamanta intr-un dosar pe civil impotriva unei societati de asigurare care refuza o despagubire.

Asiguratorul, dupa cateva amanari a depus la dosar dovada platii dar fara viza bancii; Grefierul face referat ca la dosar s-a depus doar o copie xerox; instanta fata de imprejurarea prezentata mai sus si raportat la CPC art.155 i 1, in baza art 155 i1 SUSPENDA judecata! :O

Cu recurs de la comunicare..etc

Ce motivatie imi este necesara pentru a pune dosarul pe rol?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:44, 26 Ianuarie 2012
In primul rand ca nu era caz de suspendare. Recurs, ori cerere de repunere pe rol dupa indeplinirea obligatiei ce a condus la suspendarea cauzei.
Multumesc, asta era si opinia mea referitoare la suspendare.
Tot nu inteleg care este cauza care a dus la suspendare; si de ce art 155 i1?
La recurs platiti jumatate din taxa achitata deja dar aveti sase sa vi se restituie daca dovediti ca suspendarea nu a fost legala.La cererea de repunere pe rol platiti tot jumatate din taxa initiala .Avantajul e ca va dura mai putin decat sa mearga dosarul in recurs si apoi sa revina la judecatorie.Ar insemna cateva luni bune.
Stimat justițiabil,

Faceți recurs împotriva încheierii de suspendare.

În ceea ce privește taxa judiciară de timbru datorată pentru o astfel de acțiune, eu consider că se taxează astfel:

Legea 146/1997,
Art. 11.-

(2)Se timbreaza cu 4 lei cererile pentru exercitarea apelului sau recursului impotriva urmatoarelor hotarari judecatoresti:
...
-incheierea de suspendare a judecarii cauzei;

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs adinutza.2008 adinutza.2008 Am facut recurs dar nici o parte nu s-a prezentat la primul termen prin urmare s-a suspendat judecata. Ce este de facut daca imi doresc in continuare sa ma ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)
Cine solicita repunerea cauzei pe rol? baietzika baietzika instanta a suspendat actiunea pt o cerere de interventie intre timp solutionata. cine afce repunerea pe rol instanta sau partile. si se mai plateste iar taxa ... (vezi toată discuția)