avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine solicita repunerea cauzei pe rol?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine solicita repunerea cauzei pe rol?

instanta a suspendat actiunea pt o cerere de interventie intre timp solutionata. cine afce repunerea pe rol instanta sau partile. si se mai plateste iar taxa de timbru?????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:35, 29 Mai 2012
Repunerea pe rol o solicita una dintre parti .. Potrivit Legii nr.146/1997, cererile pentru repunerea pe rol, cand suspendarea judecarii se datoreaza partilor se taxeaza cu 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea a carei judecare a fost suspendata.
suspendarea a fost facuta de instanta si nu la cererea vreunei din parti. inteleg ca nu se mai plateste taxa.?
Care a fost temeiul legal in baza caruia instanta a dispus suspendarea judecatii?
rezolvarea unei cereri de interventie a unui tert. intre timp ramasa definit
V-am rugat sa imi spuneti prevederea legala in baza careia instanta a dispus suspendarea. Daca este vorba despre art. 244, alin. (1), pct. 1 Cod procedura civila, atunci cererea de repunere pe rol a cauzei nu se timbreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol dupa suspendare floriansan floriansan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la urmatoarea speta: [i]Sunt parte reclamanta intr-un dosar pe civil impotriva unei societati de asigurare care refuza o ... (vezi toată discuția)
Recurs- taxa timbru judiciar bryan bryan Ma puteti ajuta cu valoarea? taxei de timbru judiciar ,pentru Recurs impotriva unei sentintei prin care s-a respins angajarea raspunderii patrimoniale a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.: 1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa ... (vezi toată discuția)